Historien om SMS-teksting

Historien om SMS-teksting


Fra den første SMS eller Short Message Service, meldinger sendt i 1992 til mer enn 1 billion tekstmeldinger sendt i 2009, er historien om SMS-teksting er et eksempel på hvordan forbrukerne kan forme teknologi. Selv om SMS er synonymt med tekstmeldinger i enkelte deler av verden, er det faktisk bare en protokoll som lar sendes og mottas fra ulike mobiltelefoner korte meldinger.

Planer for SMS

De første ideene for tekstmeldinger tjenester kom i 1980 da eksperter fra kommunene mobile kommunikasjonstjenester diskuterte hvilke tjenester som skal inngå i GSM-standarden. Mange av disse eksperter trodde at SMS vil være en måte for å varsle en individuell mobil bruker, kanskje om en innkommende talepost. Etter den tid at GSM-standarden kom sammen i 1985, var det diskusjon om å skape standarder for meldinger som kan både sendes og mottas av mobile brukere. I 1987 ble en ny GSM organ opprettet kalt Implementering av data og telematisk Services Experts Group, eller IDEG, som fikk i oppgave å lage standarder for en kort meldingssystem for GSM.

Den første SMS

Airwide Solutions Neil Papworth sendte den første kommersielle tekstmelding i desember 1992. Han sendte meldingen "Merry Christmas" fra en PC til Vodafones Richard Jarvis som var på GSM-nettverk i Storbritannia. Riku Pihkonen, en ingeniør student arbeider for Nokia, angivelig sendte den første tekstmelding fra en GSM-telefon i 1992.

langsom vekst

Selv om GSM-telefoner var i stand til å sende og motta SMS-meldinger i begynnelsen av 1990, ville det ikke være før år 2000 at tekstmeldinger tok av i popularitet. Ifølge en BBC intervju med Andrew Bud, administrerende direktør i SMS overføring selskapet mBlox, bruker adopsjon av SMS ble forsinket på grunn av manglende evne til å sende meldinger til ulike operatører og fordi SMS primære markedet, unge mennesker, begynte ikke å få mobiltelefoner til på slutten av 1990-tallet.

teenage adopters

Mobiloperatører begynte å slippe forhåndsbetalt telefoner på markedet i slutten av 1990, og fant at forhåndsbetalt telefoner var mer attraktivt for et yngre publikum. Ungdommene har også funnet ut at deres bærere ikke var i stand til å fakturere dem for SMS-meldinger på grunn av mangler i betalingsplattformene. For et par måneder, SMS var en gratis tjeneste for kontantkortkunder og plutselig millioner av meldinger ble sendt. Bærerne slutt fant en måte å fikse det smutthull og antallet sendte SMS-meldinger falt for en tid, men publikum hadde funnet et behov for tjenesten, og SMS-nivåer ble snart stiger igjen.

Et tiår med vekst

SMS begynte som en del av GSM-standarden, men av de tidlige 2000-tallet det var tilgjengelig på andre nettverk som CDMA og TDMA i håp om å få popularitet over mer enn ett nettverk. Ifølge Cellular Telecommunications Industry Association undersøkelse, ble 1,5 billioner tekstmeldinger sendt i 2009. Dette utgjør nesten 5 milliarder tekstmeldinger per dag.