Historien om Kompaktbiler

Historien om Kompaktbiler


Historien om kompakte biler er historien om engineering for både drivstofføkonomi og lave kostnader. "Compact car" er en amerikansk begrep som brukes for å beskrive en bil mindre enn en mellomstor sedan. Historien om kompakte biler dateres tilbake til begynnelsen av bilindustrien æra og slutter med moderne produksjonsbiler som fokuserer på lav anskaffelseskost, sikkerhet og drivstofføkonomi.

Mikro

Tidlig design av svært små, svært rimelige biler som brukes svært lite drivstoff begynte etter andre verdenskrig. Mikro eller boble biler, var tre- eller fire-hjuls kjøretøy som vanligvis hatt to seter: en for sjåføren og en for passasjeren. Noen av disse biler plassert seter ved siden av hverandre, og andre som er lagt inn i passasjer bak føreren. Tidlige produsenter av micro inkludert Messerschmidt, BMW, Sunbeam og Singer.

Citroën 2CV

En av de tidligste kommersielt vellykkede kompakte biler var Citroën 2CV. Produsert 1949-1990, har 2CV en av de lengste produksjonsserier i bilhistorie. Den opprinnelige 2CV brukes en luftkjølt 375cc motor. Den opprinnelige modellen produsert ni hestekrefter og kan oppnå en toppfart på 40 km / h. Det ville ikke være før 1981 som en 2CV ville ha en stor nok motor for sikker kjøring på USA motorveier. Selv om det var rimelig og kunne plass til fire voksne, 2CV var stumpen av mange vitser, inkludert en som tyder på at 2CV kunne gjøre null til 60 "i dag."

Chevrolet Corvair

Chevrolet Corvair var en tidlig amerikansk streiftog inn den kompakte bilen markedet. Introdusert i 1960, den Corvair sported en bakmontert, luftkjølte 140-kubikk-tommers motor som produserte 80 hestekrefter. Motoren ble senere erstattet med en 95 hestekrefter modell. Den Corvair var ment å vise frem moderne suspensjon teknologi og å være en rimelig liten bil som var morsom å kjøre. Men tekniske feil i suspensjon resulterte i den nå beryktede bok "usikre når som helst Speed" av Ralph Nader.

Volkswagen Rabbit

VW Rabbit var den første kompakte kombikupé å bli godt mottatt i det amerikanske markedet. Introdusert i 1975 med en motor som produserte en mager 70 hestekrefter, det hadde akseptabel ytelse med anstendig drivstofføkonomi og komfort. Volkswagen begynte å tilby en dieselmodell som fikk utrolig drivstofføkonomi, men kan bare oppnå 48 hestekrefter. I 1985 ble Rabbit omdøpt Golf i Nord-Amerika.

Datsun Sunny

Datsun Sunny, solgt som B310 i Nord-Amerika, var en av de første japanske kompakte biler som skal selges i USA. Produsert 1977-1981, kom det inn en rekke karosserivarianter, inkludert en firedørs sedan og stasjonsvogn, og en to-dørs coupé og stasjonsvogn. Avhengig av modell, det sported enten en 1397cc firesylindret motor eller en 1171cc firesylindret motor.

Daewoo Matiz

Daewoo introduserte Matiz i 1998 med mye fanfare. Den ble designet av Giorgetto Guigiaro, og som sådan hadde en unik visuell appell. Den Matiz sported en 796cc motor som kan oppnå en toppfart på nesten 90 km / h. Det gjorde null-til-60 i en respektabel (for en tre-sylindret 796cc motor) 17 sekunder. Den opprinnelige Matiz kropp stil ble endret kosmetisk i 2003.
Som i 2009, er Matiz produsert av en rekke produsenter som lisensierer bilen design. Produsenter inkluderer Formosa Motors i Taiwan og Chevrolet, som har re-branded bilen "gnist" og selger bilen i Europa, Sør-Amerika og Asia.

Smart Car

Den microcar ble gjenfødt i 1998 med produksjon av Smart. Smart er designet av den sveitsiske urmaker Swatch og produsert av Mercedes-Benz. Smart er en svært uvanlig bil design, som har to seter og en tre-dørs kombikupé design. Med plastkarosserideler som er byttes av brukeren og resirkulerbare, bilen har en rekke nyskapende grønn bil design. Den har en en-liters motor som produserer 78 hestekrefter, noe som gjør en bil dette lyset sporty og morsom å kjøre. Smart-bilene er fordelt i Nord-Amerika av Penske Automotive.