Historien om Kodak kameraer

Kodak kameraene er egentlig knyttet til etableringen av Eastman Kodak Company, et multinasjonalt USA Corporation. Bedre kjent som Kodak Company, den har produsert flere typer kameraer for mer enn et århundre.

George Eastman og Kodak

Kodak kameraer fikk sin start da George Eastman (1854-1932) satte opp sitt første kamera for salg i 1888. Det ble kalt Kodak, og det ville hjelpe danne navnet på sitt nye selskap.

Brownie

I 1900, Eastman introduserte Brownie, en boks-formet enhet som var det første kameraet for å bruke snapshot teknologi. Brownie bidro til å føre kameraer lenger inn populær bruk.

film~~POS=TRUNC kameraer~~POS=HEADCOMP

George Eastman er kjent for å ha oppfunnet roll film, og filmkameraer var kjennetegnet fremtredende i selskapets katalog i flere år. Men i 2004, blant fremskritt i digital fotografering, bestemte Kodak å slutte å markedsføre tradisjonelle filmkameraer.

Instant kameraer

Kodaks direktekameraer, særlig de Kodamatic line-up, led samme skjebne som sin filmkameraer. Kodak mistet en patent kamp, ​​som strekker seg så langt tilbake som i 1976, med Polaroid, og dermed kvittet produksjon av instant kameraer i 1986.

digitale kameraer

I de senere årene har Kodak fokusert sin oppmerksomhet på sine digitale kameraer. En bemerkelsesverdig linje er Kodak DCS DSLR-kamera serien, som selskapet startet produksjon i 2005.