Historien om Kodak Brownie Box kamera

Kodak Brownie bokskamera viste seg å være en umiddelbar suksess, noe som gjør fotografering en allment populær hobby. I dag, Brownie boks kameraer har en høy økonomisk og følelsesmessig verdi for mange.

Introduksjon

Kodak introduserte Brownie bokskamera i februar 1900. Kameraet ble gitt navnet "kake" av to grunner. På den tiden var det en populær barnebok med samme navn. Også kameraet ble opprinnelig produsert av en mann ved navn Frank Brownell.

Oppdrag

Kodaks mål var å bringe hobby av fotografering innenfor økonomiske rekkevidden av alle - amatører og eksperter. Selskapet ønsket å gi medlemmer av middelklassen en mulighet til å ta sine egne bilder.

spesifikasjoner

Brownie var formet som en liten skoeske og kjennetegnet menisk objektiver og forbedrede roterende skodder. Kameraet kom med en 44-siders hefte med instruksjoner for å betjene kameraet. Den Brownie bokskamera produsert bilder som var 2 1/4 inches med 2 1/4 inches.

Koste

Den opprinnelige Brownie bokskamera ble solgt for $ 1. Transparent film kassetter ble solgt for 15 cent per rull, og papir film kassetter ble solgt for 10 cent per rull. Den eneste ekstra utstyr som tilbys var et klipp-on refleks søkeren, som ble solgt for 25 cent.

popularitet

I det første året alene, forbrukere kjøpte 100.000 Brownie bokskameraer. Kodak Company rapporter viser at om lag 15 000 av disse kameraene ble sendt til England.