Historien om CCD kameraer

En CCD (charge coupled device) kamera er en enhet som svinger oppdaget lyset til elektriske signaler som kan leses av en datamaskin. CCD er en av de viktigste teknologiene som brukes i digital bildebehandling.

Oppfinnelse

Konseptet bak CCD-kameraer ble oppfunnet av Willard S. Boyle og George E. Smith den 19. oktober 1969. Mens han jobbet på minnelager i dioder, de kom opp med teorien bak CCD i en halvtime av brainstorming.

Original Intent

Mens Boyle og Smith opprinnelig ment CCD til å fungere som en lagringsenhet, og deres første modellene ble bygget med denne funksjonen i tankene, ble det raskt klart at CCD kan også brukes til bildebehandling.

Konkurranse med Film

Når CCD kameraer ble først introdusert de gjorde det dårlig i konkurranse med filmkameraer, spesielt i vitenskapelige formål. CCD-kameraer av den tid hadde dårlig oppløsning, og til tross for sin lave vekt, kostnader og energieffektiviteten, film var fremdeles foretrukket.

Bruk hos Satellites

CCD-kameraer ble en stor suksess når de ble brukt i satellitter. På grunn av bakgrunnsstråling, film var ubrukelig i rommet, og CCD-kameraer var mindre og mer effektiv enn noen annen digital bildebehandling teknologier i bruk på den tiden.

Suksess

Som CCD-kameraer fortsatte å være raffinert og forbedret, nådde de nivåer av oppløsning som kunne matche vanlige filmkameraer. Dagens CCD detektorer er en del av mange digitale kameraer.