Historien om Car Hydraulikk

Historien om Car Hydraulikk


Studien og vitenskapen om hydraulikk er riktig kalt fluidmekanikk. I biler, er hydraulikk brukes mest for servostyring og makt bremsing, selv om biler med manuell girkasse bruker ofte en hydraulisk betjent clutch. Systemer som bruker hydraulisk trykk er spesielt nyttig for å levere en forsterket kraft i direkte forhold til den kraft som utøves av operatøren, slik at - for eksempel - lett og tung bremsing en pålitelig og forutsigbar hendelse.

hydraulikk Definert

Hydraulikk beskriver anvendelse av fluid overført under trykk gjennom et system av rør og ventiler for å skape en effekt i en ikke-fluidsystem komponent. I bil, er dette som oftest oppnås ved at driveren utøver en forholdsvis liten trykk på et system komponent - som oftest rattet eller bremsepedal - som deretter økes med en mekanisk drevet pumpe. Dette økte trykk blir levert til nedstrømskomponenten, være at styringen stativet eller bremse stemplene, hvor det enten svinger stativet eller aktiverer bremseklossene.

Servostyring

I hovedsak trykk hydraulisk væske av en servostyring system opererer en sylinder, som utøver press på rattstamme som i sin tur beveger retnings hjul. Selv om trafikanter i USA er så vant til servostyring som kjører uten det virker utenkelig, det var ikke et vanlig alternativ på mange europeiske og sovjetiske blokken marques inntil relativt nylig.

Mest verdifulle for lav hastighet manøvrering og ved parkering, en hydraulisk operert assistert styring ble først patentert i 1932 og først brukt i produksjon bil - Chrysler Imperial - i 1951. Den neste påfallende forbedring kom i 1970, da Citroen løslatt sin Varipower system. Riktig kalt Direction en rappel asservi, eller DIRAVI, dette redusert effekten av hydraulisk bistå på styring ved høye hastigheter, slik at alle fordelene med parkering og lav hastighet manøvrering mens utrydde risikoen for utilsiktet overstyring i høy hastighet. Utviklingen videre har vært litt mer enn utviklinger av dette prinsippet.

hydraulisk bremse

I 1898, en Elmer Ambrose Sperry av Cleveland, Ohio, brukes elektromagneter til å presse små pads mot en roterende plate festet til et hjul for å bremse det hjulet. 20 år senere Malcolm Lougheed - som senere skulle bli Lockheed - oppfunnet et hydraulisk system av væskefylte sylindere og rør til å distribuere bremser, om enn de var sko i trommer, snarere enn pads og plater. Av denne grunn, selv om skivebrems mye som vi kjenner det i dag var vanlig i de fleste europeiske biler av 1950, konvensjon ikke se det ta over som bransjestandarden for produsenter i USA frem til 1973.

lowriders

Det er en spesialist bruk for bil hydraulikk som har vært å få tilhengerne siden tidlig på 1960-tallet. En "lowrider" bruker hydraulikk for å heve og senke bakkeklaring på kjøretøyet. Førere av de tidligste, ikke-justerbare lowriders funnet seg entusiastisk tiltalt av politiet for å endre sine biler, og som en konsekvens installert hydraulikk, slik at de kunne vende tilbake sitt utseende til lager når det er nødvendig for å unngå en billett. Denne nyttefunksjonen utviklet seg til hoppende og prestasjonsorienterte installasjoner sett i dag.

X-Sonic

X-Sonic var en 1956 Chevrolet Corvette designet og bygget av Ron Aguirre fra Rialto, California. Det var den første bilen som noen gang brukt hydraulikk å heve og senke suspensjon. Nesten umiddelbart etter kjøp av Vette nye, Aguirre droppet sin kropp og senket sin opptreden med modifikasjoner hjuloppheng og eksosanlegg. Ett år senere, California vedtok en lov som forbyr senkede biler fra gatebruk. For å overvinne dette Aguirre og hans far installert hydraulisk værer mellom fjærene og rammen, aktiveres av en håndpumpe skilles mellom setene. Den håndpumpe ble snart erstattet av en 12-volts motorisert enhet, og en tilpasset kultur ble født.