Hensikten med en Cam Shaft

Hensikten med en Cam Shaft


Kamaksler er roterende aksler med vedlagte cams, ofte kalt fliker. I en firetaktsmotor, er kamaksler som finnes i sylindrene og flikene kommer i kontakt med ventilene.

Beskrivelse

Kammene i en typisk motor ser ut som en dråpe, med den tynne enden utstående og i den tykke enden er festet til kamakselen. Begge aksler og lapper som er laget av sterkt metall, vanligvis jern eller stål.

Firetakts

Kamaksler finnes i fire-takts motorer, som krever et middel for å åpne og lukke ventiler. To-takts motorer behøver ikke kamaksler fordi de ventileres av reed ventiler eller et tilsvarende hull skåret i siden av sylinderen.

Funksjon

Som kamakselen svinger, kammene presse mot noe. I en bilmotor, er noe i spørsmålet er typisk en ventil, men med eldre biler, kan det være en mekanisk drivstoffpumpespaken.

konfigurasjon

Kamaksler kan enten plasseres direkte over ventiler eller i hodet rett overfor ventiler, eller de kan være anordnet lenger bort, i hvilket tilfelle en skyvestang ville være nødvendig for å virke som en forlengelse.

Fun Fact

Kamaksler har eksistert i lang tid. I det 13. århundre, matematikeren Al-Jazari beskrevet kamaksel drift sammen med automatiserte trommemaskiner og vannhjul.