Heel-Toe Shifting Teknikker

Ferdigheter og teknikker for rase kjøring er ofte aktuelt å kjøre trikk. Enkelte løp kjøring teknikker gi sjåfører med verktøy for å stabilisere og bedre kontrollere sine gatebiler. Teknikker som heel-and-toe downshifting bedre lest drivere med bremsing og balanse i et kjøretøy.

applikasjoner

Denne metoden for downshifting brukes vanligvis av rase drivere. Den brukes til jevne, raske nedgiringer uten å forstyrre bilens balanse foran til bak. Hæl og tå downshifting kan også brukes når du kjører trikk.

Teknikk

Begynn med å bremse til ballen av høyre fot for å bremse bilen. Firm pedal press vil forhindre fot glidning. Kløtsj med venstre fot mens du fortsetter å bremse med høyre fot. Deretter flytter girspaken til neste lavere gir ønsket. Neste, mens bremsing og med clutch deprimert, sjåføren må "blip" på gassen. En "blip" er en uttalt, rask bølge av motorturtall for å matche turtallet på motoren med at av drivlinjen. Til "blip", må en sjåfør rulle hans eller hennes høyre fot (mens du fortsatt bremsing) trykke på gasspedalen. Som turtallet stiger og nesten topp føreren må løslate og engasjere clutchen. Stasjonen deretter fortsetter eller fullfører prosessen med å bremse ned til ønsket hastighet.

Mål

Punktene ovenfor bør praktiseres i fører sinn danner en jevn, uavbrutt sekvens av pedalbevegelser. Med praksis denne metoden for bremsing og oppnå effektiv nedgiringer bør bli automatiske og ubevisste mekanikk. Til syvende og sist bør hæl og tå downshifting flyte jevnt og ubevisst for en sjåfør.