Har App Størrelse påvirke noen databruk?

Har App Størrelse påvirke noen databruk?


Mobiltelefon selskaper krever ofte spesielle planer for smartphones fordi disse enhetene er i stand til å laste ned og bruke en rekke apps. Dette resulterer i høyere databruk enn den typiske ikke-smarttelefon. Mens størrelsen på app påvirker databruk i løpet av den første nedlastingen, er det selve overføringen av data du vil måtte betale for når du har installert en app.

App Size

Smartphone apps pleier å være ganske små, spesielt i forhold til dataprogrammer. Noen programmer bare har en filstørrelse på noen få kilobyte, mens selv de større er bare et par megabyte. På grunn av mindre app størrelse, den interne harddisken og eksterne lagringsalternativer - som for eksempel minnekort - er ikke så stor som de på personlige datamaskiner. Apps også ta langt kortere tid å laste ned og oppgradere på smarttelefonen, på grunn av sin lille størrelse.

Databruk

Når du først laste ned en app fra Android eller Amazon markedet for eksempel, vil du bruke så mye data som størrelsen på programmet. I tillegg til dette, vil du bruke data når du laster ned oppdateringer for søknader fra markedene. Applikasjoner som krever data under bruk - praktisk talt alle app som kobler seg til Internett - vil bruke ulike mengder data. For eksempel vil sosiale nettverk apps som laster ned bilder fra din kjære ens profiler bruke mer data enn spill apps som laster opp din score til en sentral server.

Betydning

Det kan være lurt å holde et øye med enhetens databruk hvis du ikke har en ubegrenset plan fordi du går over denne grensen kan medføre tilleggskostnader. Videre laster ned flere programmer samtidig kan stamme nettverkstilkoblingen, spesielt hvis signalet er svakt og apps er ganske stor. Du kan finne det mer effektivt å laste ned apps og oppdateringer til telefonen individuelt. Vurdere å laste ned store programmer når smarttelefonen eller enheten er koblet til et trådløst nettverk, heller enn å bruke mobilnettverket, da dette ofte gir en raskere nedlastingshastighet.

sporingsdata

Din mobil leverandør bør tilby en konto administrasjon nettsted der du kan vise din databruk ved enheten. Dette vil hjelpe deg å avgjøre om du trenger å bremse ned databruk, eller hvis du kan være kvalifisert til å bytte til en annen dataplan hvis du ikke bruker mye data. Tilbydere kan tilby flere tjenester i tillegg. AT & T-kunder kan abonnere på en meldingsbasert tjeneste for å motta oppdateringer om trafikk-bruk. I tillegg til dette, kan du installere programmer på enheten som hjelper deg med å spore databruken. Apps som gjør dette på Android Market inkluderer NetCounter, TrafficInfo og TrafficStats.