Guide Digital Camera Feilsøking

Guide Digital Camera Feilsøking


Det er lett å ta et digitalt kamera for gitt. Teknologien er så presis og designet for å være så enkel å bruke at du kan glemme et digitalt kamera er rett og slett en maskin full av bevegelige delene og elektroniske kretser. Som enhver maskin, digitale kameraer er utsatt for sporadiske sammenbrudd og funksjonssvikt, men du kan vanligvis omgå disse problemene med litt grunnleggende feilsøking med.

batteri~~POS=TRUNC

Batteriet er roten til de fleste vanlige digitale kamera problemer. Selv om batterilevetiden har blitt utvidet som batteri og digitalkamera teknologiene utvikler seg, varer ikke batteriet for alltid. Når batteriene begynner å renne ut, noen ganger kameraet reagerer på sprø måter som kanskje ikke synes er tilkoblet. Blitsen kan ikke komme på, autofokus vil ikke engasjere seg så raskt som den gjorde før eller LCD-skjermen slås av midlertidig. Alle kameraets respons er knyttet til batteriet styrke. Endre batterier og prøve å gjenskape et problem; oddsen er at du ikke vil være i stand til. Det er en god idé å bære et reservebatteri for kameraer som bruker litium-ion-celler eller en pakke med reservedeler for kameraer som bruker AA. Sjekk din batteriikon for en generell idé om hvor mye tid du har før kameraet begynner å handle opp.

opptaks~~POS=TRUNC

Når du feilsøker problemer med fotografier, må du være i stand til å skille mellom problemene skapt av kameraet og problemer skapt av, ahem, fotograf. Enkelte ting, som en finger over halvparten av skudd eller en helt ute av fokus bilde av dine egne føtter er ikke kamerafeil. Heldigvis er de fleste av hva som synes å være "feil" er ting du kan korrigere gjennom innstillinger. Uskarpe bilder som regel resultere i å trykke på utløserknappen nede før autofokus spark i; halv trykk på lukkeren for å ta kameraet i fokus og trykk den helt ned for å ta et klart bilde. Kornete bildene er et resultat av en høy ISO-verdi og lite lys; bruke et stativ eller, om nødvendig, blitsen når du tar bilder i dårlig lys. Ulike fabrikater og modeller har ulike måter å advare deg om at det er dårlig lys: noen vise en skjelvende hånd ikon, andre et rødt lys. Se etter dette og justere bildeinnstillingene.

Lens Issues

Noen fotografiske problemer er et direkte resultat av fysisk forstyrrelse, enten fra betydelig skade på kameraet eller fra små ting, som støv og rusk på linsen. Hvis, etter å ha tatt en serie bilder, legger du merke til det samme forvrengning på samme sted på hvert skudd, du sannsynligvis har et problem med objektivet eller sensoren (eller DSLR-kameraer). Kompakte digitale kameraer har små linser og mekanisk kontrollert lens caps. I støvete eller vind, kan støv bli trukket inn i linsen området ved hetten. Slå på kameraet og se nøye på linsen for støv; rusk vil være synlig for det blotte øye. Tørk forsiktig med en tørr, myk klut for å fjerne rusk, eller en bomullspinne hvis du ikke kan komme nær nok med kluten.

Utskiftbart objektiv kamera

Utskiftbare linse kameraer presentere et annet sett med problemer med støv og rusk. Fjerne linsen åpner opp sensoren og speil til utenfor elementer, som lett kan sette seg fast og føre til skjevheter på bildene dine. Ta av objektivet og se nøye på sensoren og speil. Bruk en håndbetjent luft blåser å rengjøre kammeret ut (eller kjøre kameraets selvrensende funksjon, som er tilgjengelig på high-end speilreflekskameraer). Tørk stor rusk bort med en tørr, myk klut.