Grunnleggende Tuning Verktøy for GM Car Engine

De som foretrekker å slå sine egne skiftenøkler bør ha grunnleggende verktøy for hånden. Disse grunnleggende verktøy gjør tuning en GM bilmotor enklere hvis du ikke bruker de riktige verktøyene, blir vanskelig jobb, og, avhengig av hvilken feil verktøyet du bruker, kan du skade motordeler.

vacuum Gauge

En forbrenningsmotor arbeider med vakuum, for å trekke luft inn i sylindrene. Vakuum blir målt i inches av kvikksølv. En motor som ikke opplever problemer skal gå på tomgang i 17 til 22 inches av kvikksølv (vist på vakuummåleren). Når du snapper gassen faller vakuum til 3 inches av kvikksølv, deretter stiger til så høyt som 28 inches av kvikksølv, før settling ned til tomgang vakuum. Hvis de ringer på stemplene er dårlig, motoren jobber hardere for å suge luft inn i motoren, og vakuum tiltak på lavere enn 17 til 22 inches av kvikksølv. Hvor lav avhenger av tilstanden av ringene eller hvor mange ringer er dårlig (hvert stempel i en GM-motor har tre ringer).

Hvis en ventil er dårlig, i stedet for jevnt tomgang ved 17 til 22 inches av vakuum, synker vakuummåleren 4 inches av vakuum, og deretter stiger opp igjen til normal tomgangs vakuum. En brent ventil fører vakuummåleren for å slippe ca 6 inches av vakuum, deretter stige opp igjen, til normal tomgang vakuum.

små Skrutrekkere

GM bilmotorer med forgassere har flere justeringer på forgasseren. Når tuning en GM motor med forgasser, må justeringer gjøres til hoved blanding, tomgangsblanding og tomgangshastighet skruer. Blandingen skruer endre mengden av drivstoff og luft inn i motoren. Den optimale blanding er 14 deler luft til en del drivstoff. Tomgangs blanding skruen justerer bare blanding av luft og drivstoff på en inaktiv. Tomgangsskruen justerer turtallet på motoren når motoren er i en inaktiv.

Spark Plug Sockets

Endre tennplugger på en GM motor er en del av tune opp. Spesielle gnist stikkontakter som har gummi inne i kontakten hente tennpluggen, slik at den kan trekkes ut av tennpluggsetet når den er skrudd ut. Det er viktig ikke å slippe tennplugger, fordi dette kan endre posisjonen av elektroden. Posisjonen og fargen av elektroden forteller mekaniker om blandingen av luft og brennstoff er altfor rik eller for mager. Rike og magre forhold gir mekanikeren hint om hvordan motoren er i gang, og om motoren trenger mer enn en enkel melodi.