GM Hode moment Specs

GM Hode moment Specs


General Motors og dets underavdelinger, inkludert Chevrolet, produsere en rekke motorer, inkludert store blokker, små blokker, 90-graders V6, og 60-graders V6. Disse motorene alle har forskjellige funksjoner og er ment for unike typer kjøretøy. For eksempel er de store blokkene beregnet på ytelse biler og tunge lastebiler, mens 60-graders V6-motorer levere strøm til sedan som Buick Skylark.

Topplokk

En sylinderhode kjøler en forbrenningsmotor. Passasjer inne i hodet sirkulerer kjølevæske som strømmer gjennom hodet pakning, holde denne og andre komponenter fra overoppheting. Topplokk finnes vanligvis på toppen av motorblokk og gi en plattform for andre komponenter som ventiler, rocker armlenene, fjærer, ventiler og ventilrelaterte komponenter.

GM Big-Block

Mens det finnes minst 10 forskjellige store blokk Chevy motorer, de mest populære er den 454, som er en 7,4-liter V8. Denne motoren ble produsert fra 1970 til minst 1996, men gjennom ulike generasjoner av produksjon. Den 454-kubikk tomme forskyvning V8 hadde en boring på 4.251 inches og en slaglengde på 4,00 inches (boringen refererer til diameteren av sylindrene at hodet sitter på). I denne motoren, sylindertoppskruene til motorblokken med 80 fot-lbs. dreiemoment. Eksosmanifolden og topplokk delta sammen med 20 fot-lbs. dreiemoment, og innsugningsmanifold festes til hodet med 30 fot-lbs.

GM Small-Block

Den aller første Chevy small-block motoren var en 4,3-liters V8, som var en 265-kubikk tomme forskyvning motor med en boring på 3,75 inches og en slaglengde på 3,00 inches. Topplokk av denne motorboltene til blokken i tre trinn, utført i en spiral sekvens: 25 fot-lbs. dreiemoment etterfulgt av 45 fot-lbs., etterfulgt av 65 fot-lbs. De fire indre bolter av eksosmanifolden krever 30 fot-lbs. og dens andre bolter krever 20 fot-lbs. dreiemoment til å bli med topplokket. Inntaket manifold og hodet bolt sammen med 33 fot-lbs. dreiemoment.

60-Degree V6

GM fremstilt en linje av 60-graders V6 motorer, den mest utbredte den ene er en 2,8-liter. Denne motoren hadde en boring på 3,5 inches og en slaglengde på 3,3 inches. I denne motoren, topplokk og motorblokk fest med 70 fot-lbs. dreiemoment. Boltene av eksosmanifolden krever 25 fot-lbs. dreiemoment til å bli tilstrekkelig med hodet, og de av inntaket manifold krever 23 fot-lbs.

90-Degree V6

En annen av GMs motorfamilier er den 90-graders V6 familie, hvorav 4,3-liters V6 er medlem. Denne 262-kubikk tomme forskyvning motor hadde en boring på 4,00 inches og en slaglengde på 3,48 inches. Topplokk bolter av 4.3Ls produsert før 1996 krever 65 fot-lbs. dreiemoment å feste til motorblokken. De som er laget under eller etter 1996 kreve 22 fot-pund., Administreres i to adskilte trinn.

helical Sequence

Topplokk bolter må ofte trekkes til med moment i en spiral sekvens. For denne sekvensen, begynner du vridning i midten-mest bolter på komponenten, og deretter jobbe deg utover i begge retninger for å bruke moment jevnt over hele hodet. Du må dreiemoment alle boltene til første trinn i sekvensen, og deretter vente 15 minutter før vridning alle boltene (i samme rekkefølge) til det andre trinnet av sekvensen.