Gjør det selv frontruten erstatning for en Mazda 626

Gjør det selv frontruten erstatning for en Mazda 626


Loven krever utskifting av en frontruten for en sprekk som er større enn størrelsen på et kvartal. Frontruten er en av de viktigste sikkerhetsfunksjonene i bilen din. En defekt eller feil installert frontruten kan føre til alvorlig personskade. Hvis din Mazda 626 opplever en roll-over, vil frontruten holde bilen fra å kollapse. Det anbefales at installasjonen utføres av en profesjonell, men hvis du tar deg god tid og er grundig, kan du gjøre det selv.

Bruksanvisning

1 Sjekk for frontrute ramme skader. Rammen holder vinduet bør være fri for bulker, kutt og korrosjon. Hvis det er skader på frontruten ramme, må det repareres først. Den nye frontruten vil ikke binde riktig å en bøyd ramme på annen måte.

2 Lå vinyl drop kluter over panseret på din Mazda og over dashbordet. Frontruter er laget av sikkerhetsglass som kan splintre i tusen biter hvis truffet på rett sted.

3 Fjern viskerbladene og armene med en flat skrutrekker.

4 Fjern pakningen rundt hele frontruten. Bruk en flat skrutrekker til å lirke pakningen ut mens du trekker på den.

5 Skjær caulk rundt frontruten med et barberblad, skjære rundt kanten av hele vinduet. Dette vil bryte forseglingen silikon, separering av frontruten fra rammen.

6 Ta av frontruten ved å sette inn et brekkjern under frontruten og forsiktig løfte den ut av et hjørne. Jobb deg rundt hele frontruten. Ha en assistent hjelper deg med å løfte den ut av rammen.

7 Prep monteringsflaten og det nye vinduet. Bruk sandpapir til sand rundt kanten av frontruten rammen. Dette vil sikre god kontakt med bindemidlet. Gjelder bindemiddel på hele underlaget. Bruk sandpapir rundt kanten av den nye frontruten. Kontaktpunkt for den nye frontruten må være tøffe for bindemiddelet til å fungere. Påføre bindemiddel til den indre kanten av den nye frontruten for å sikre en vanntett forsegling.

8 Legg en perle av caulk på monteringsoverflaten rundt kanten av hele vinduskarmen. Pass på at det ikke er noen hull.

9 Plasser det nye vinduet inn i rammen med assistentens hjelp, og pass på å fast trykk den på plass. Etter at bindemiddel har satt, erstatte gummipakningen ved å skyve den på plass for hånd. Installer vindusviskerne og armene, deretter fjerne overflødig silikon fra vinduet og bil.

Hint

  • For en Mazda 626, er det sterkt anbefalt å ha en profesjonell erstatte frontruten. En feil installert frontrute kan skade eller forårsake en ulykke. Dette vil også annullere bilforsikring.
  • Den bindemiddel trenger 24 timer å kurere; ikke kjøre bil i denne perioden.
  • Ikke bruk ettermarkedet frontruter. Den nøyaktige størrelsen på frontruten er avgjørende for bilens strukturelle integritet.