Gass kjørelengde Tips for en Prius

Prius er Toyotas mest solgte gass-elektrisk hybrid kjøretøy. Disse kjøretøyene får en EPA anslått 50 miles til gallon. Men noen drivere har funnet måter å få så mye som 70 miles per gallon. Til syvende og sist, har hver Prius en annen drivstofføkonomi, og det er opp til eieren å oppdage formel som fungerer for ham, ifølge hybridcars.com

Innkjøringsperioden og veivalg

Hybridcars.com sier at en hybrid må kjøres seks måneder eller 10.000 miles for å bli vurdert ødelagt i. Noen ganger tar det en hybrid eier 15.000 miles for å finne bilens topp drivstofføkonomi og hybrid eiere rapporterer at deres drivstofføkonomi går opp 10-15 prosent etter den tid. Velge en rute er også viktig til drivstofføkonomi. En hybrid er ideelle rutene er lange strekninger uten stopp og hastigheter mellom 35-45 miles per time. Når du kjører på åsene, alltid ta foten av gasspedalen i nedoverbakke. Det gir batteriet en sjanse til å lade. Også velge ruter som er mindre vind.

Når skal kjøre

Hybridcars.com kaller kaldstart "mpg mordere." Prius og andre hybrider få sin verste gass kjørelengde i de første fem til ti minutter på veien. Tips for å redusere dette problemet er å ta vare på alle ærend i en utflukt, kjøring når dagen har varmet opp, unngå rushtrafikken og kalde, snørike forhold.

dekktrykk

Ifølge hybridcars.com, sjåfører som har rapportert den beste gass kjørelengde i en Prius sier de holder sine dekk fylt til det maksimale anbefalte trykket på sideveggene, ikke psi levert av maker. Hevder at maksimal dekktrykk og sjekk den regelmessig.

Gliding og bremsing

Hybridcars.com sier den viktigste faktoren i hybrid gass kjørelengde er å få inn "gli" -modus. Det betyr å vite så snart som mulig når du er i stand til å ta foten av gasspedalen for å begynne å bremse ned eller stoppe. For å gjøre dette, bør hybrid drivere lage så mye plass som mulig mellom seg selv og bilen foran dem. Prius eiere rapportere de beste resultatene kommer fra kjøring på en måte som benytter det minst aggressive metode til å reise så langt som mulig før akselerering på nytt. Det inkluderer bremsing, noe som bør gjøres forsiktig når det er mulig.

Dashboard-skjerm

Prius eiere rapporterer at dashbordet kan bidra til å administrere drivstofføkonomi, ifølge hybridcars.com. I enkel modus, kan sjåførene se øyeblikkelig kjørelengde tallene for å se hva som gir best resultat. I avansert modus, sjåfører rapporterer de kan raske endringer i hvordan de trykker på gasspedalen og bremsen for å flytte energi fra gassmotoren til batteriene og lure bilen til å tro det er i glidemodus.

Akselererende og cruising

Alltid akselerere sakte, ifølge hybridcars.com., Spesielt fra stillestående. Hvis du trenger å akselerere raskt, traff gass, som det elektriske batteriet vil hjelpe gassen motoren og redusere drivstoff. I cruise control, Prius eierne anbefale å bo på 55 mph. For hver mph over 50, sjåfører mister en mil per gallon.