Fremgangsmåte for å installere en Intake Manifold Gasket

Inntaket manifold pakning skaper en forsegling mellom inntak manifold og løfteren bysse på blokken, holde overflødig luft ut av motoren og olje i motoren. Noen biler bruker en to-delt manifold. Ofte må det øvre inntak manifold pakning som skal erstattes, men ikke nødvendigvis den nederste inntak manifold pakning. Det er lurt å erstatte begge siden, på de fleste biler, må den øvre manifold løsner først.

Bruksanvisning

1 Rengjør pakningen paring flater på inntaket manifold og løfteren byssa. Hvis du arbeider med en to-delt manifold og bare installere den øvre pakning, rengjøre kontaktflatene på de øvre og nedre innsugsmanifoilene. Skrell hoven på pakningen rusk av med hendene, så rengjør den med filler hvis mulig. Hvis pakningen rusk sitter fast på, forsiktig skrape den av med en flat skrutrekker.

2 Smør et tynt lag av RTV silikon på løfteren byssa. La den satt for ett til to minutter. Monter pakningen på løfteren bysse og trykk den forsiktig inn i RTV. Lå inntaket manifold på pakningen og sett boltene. Stram boltene for hånd så mye du kan.

3 Sett en momentnøkkel til ønsket moment for bilens år, merke og modell. Hvis du ikke har en verkstedshåndbok for bilen din, kan du kontakte hvilken som helst maskin butikk, og de vil være i stand til å fortelle deg dreiemoment spesifikasjoner for kjøretøyet. En del av dreiemoment spesifikasjoner er i hvilken rekkefølge du strammer boltene. På de fleste biler, ville du strammer boltene i en X mønster, og starter med senterboltene og jobbe deg utover.

4 Sett på plass eventuelle tilbehør, for eksempel dynamoen, som du fjernet. Plugg i ledningsnettet kontakter og fest eventuelle ledninger, slik som gass og cruise kontroll kabler, som ble fjernet.

5 Sett på plass eventuelle slanger som ble fjernet. Kontroller at klemmene er fortsatt i god stand. Bytt ut klemmer hvis de er utslitt eller rustne. Stram klemmene fast. Sett inn tilbehøret drivbeltene. Noen biler har to eller tre belter, mens noen har en lang serpentin belte.

6 Lukk petcock på radiatoren og fylle den. Luft systemet, hvis det er nødvendig, avhengig av året, merke og modell av kjøretøyet. Start motoren og se etter vann og oljelekkasjer.