Forventet levealder for en LCD HDTV

Forventet levealder for en LCD HDTV


Når du kjøper en TV, er en sentral bekymring for potensielle kjøpere TV levealder. LCD-TV-apparater implementere flytende krystall teknologi for å produsere bilder. Lave produksjonskostnader og utbredte tilgjengeligheten av materialer er faktorer som gjør LCD-TV de mest produserte og solgte TV i dag.

Egenskaper

Alle LCD-TV-er inneholder et par klare, gjennomsiktige flater. Innenfor disse flater er spor satt inn, slik at de kan fylles med flytende krystall. Når overflatene er fylt opp, blir de bevegelige krystaller laging fargene og flytte rundt på LCD TV, skape selve LCD TV-bildet. LCD-TV-skjermen har potensial til å kontinuerlig skape levende bilder i flere tiår.

Forventet levealder

LCD-TV-produsenter varierer på den antatte levetid på sine produkter. Som med de fleste teknologier, nyere LCD-TV har lengre forventet levealder. Siden LCD-skjermer ikke gir sitt eget lys, levetiden på LCD lyskilde bestemmer TV-skjermens levetid. I gjennomsnitt er forventet levealder for en LCD-TV anslått til mellom 30 000 til 60 000 timer. En husholdning som klokker seks timer om dagen på TV kan forvente å erstatte LCD TV-benk etter 28 år.

betraktninger

Over tid, vil bildet generert på LCD TV-er begynner å avta. En LCD-TV-skjermen blir mørkere som baklyspærer dim. En kritisk alternativ å vurdere da, er levetiden på lyskilden av LCD, med tanke på at LCD TV-er vare så lenge deres lyskilder gjør.

Forebygging / løsning

Selv om det er egentlig ingen tiltak for å forhindre en LCD fra slutt mister sitt image, er det noen tiltak som kan gjøres for å forsinke prosessen. Justere kontrast på en LCD-TV kan bidra til å bevare lyskilden. Ifølge ambient belysning i rommet som er vert for LCD-TV, enten angi innstillingene dine høyere eller lavere.

Forebygging / løsning

Kjøpe en TV som er en kjent, kan kommersiell merkevare også bidra til å sikre din LCD TV har en lang levetid. I de fleste tilfeller, TV med garantier og pålitelig kundeservice. Også, slå av flatskjerm-TV helt når den ikke er i bruk, vil bidra til å gjøre det vare lenger.