Forsyninger som trengs for å utvikle fargefilm

Forsyninger som trengs for å utvikle fargefilm


Selv profesjonelle fotografer sjelden utviklet sin egen fargefilm med mindre de trengte det fort. Utvikling av fargefilm foregår nøyaktig temperaturkontroll og kan være tidkrevende. Men for en hobby, utvikle fargefilm hjemme kan gi en kreativ utfordring og gir mulighet til å justere behandlingen på måter som en datamaskin på en time Photo disken på den lokale varehus ikke gjør.

Darkened Room

Selv om du ikke lenger trenger det tradisjonelle mørkerommet for å utvikle film, trenger du et mørkt rom for prosessen med lasting film til film tanker for utvikling. Du kan ikke ha en rød eller oransje sikkerhetslys på når du laster film, til tross for skildring av fotografer i filmer og gamle TV-show. Siden minst midten av det 20. århundre, har filmen vært for følsom for lys for å la noen lys til å treffe den uten å ødelegge den. Så du trenger en helt mørkt rom for i begynnelsen av utviklingsprosessen. Du kan bruke et skap, fordi du ikke trenger mye plass. Men du må dekke alle sprekker rundt døren for å hindre at selv de minste lys lekkasjer.

Som et alternativ, kan du kjøpe en stelleveske som å laste inn film. Dette er en spesialitet plastpose hvor du plasserer filmboks, filmen hjul, filmen tank, en flaskeåpner og hendene. Når du har disse tingene inni posen, kan du utføre operasjonen i dempet belysning.

maskinvare

Den viktigste delen av maskinvaren du trenger for å utvikle fargefilm er en nøyaktig termometer. Et termometer laget for bilderedigering er ideell. Man må være i stand til å kontrollere temperaturen av visse kjemiske bad meget nøyaktig for å frembringe den beste fargenegativer. Du trenger også en rustfritt stål film tank og rustfritt stål film hjulene til å passe den type film du har tenkt å utvikle, 35 mm eller 120/220. Rustfritt stål hjulene er ikke justerbar, og bare kommer til å passe en størrelse på film. Du kan imidlertid få større film tanker som holder flere hjul inne for å utvikle samtidig.

Neste på listen, må du brune plastflasker for å holde alle de kjemikaliene du vil blande for prosessen. Et gradert sylinder eller to og et glass røring stang vil komme godt med i tillegg. Få fire utviklings skuffer, fordi du trenger å helle kjemikalier fra filmen tanken raskt. Skuffer gjør det enklere å gjøre dette enn å prøve å raskt helle kjemikalier tilbake i brune flasker. En presisjon, er fotografisk timer også obligatorisk. En enkel vind-up kjøkken tidtaker vil ikke være nøyaktig nok.

Kjemikalier

Oftest kan du kjøpe fargefilm behandling kjemikalier i et kit for negativ eller lysbilde film. Et slikt sett består av farge utvikler, blekemiddel, fixer og stabilisator. Du må vaske filmen i vann mellom fixer og stabilisator, deretter igjen etter stabilisator. Du kan også kjøpe disse kjemikaliene separat, noe som er nyttig hvis du har tenkt å utvikle en rekke fargefilm. Hvis du trenger å utvikle bare noen ruller i C-41 negative kjemikalier, vil et kit nok. En 1-liters kit vil utvikle omtrent åtte ruller med 35 mm film. Den ekstra fordelen av et kit for nybegynnere er at det vil gi spesifikke instruksjoner om behandlingstid og temperatur.

andre Supplies

En ting mange ikke i utgangspunktet tenke på når det gjelder å utvikle film er en løpende vannforsyning. Du må kjøre vann inn din film tank mellom fixer og stabilisator, og du må kjøre vann igjen inn og ut av tanken i minst 40 minutter for siste vask. For all den tid, må du holde temperaturen relativt stabil. Du kan bruke en vask eller badekar så lenge vannet fritt kan gå inn i filmen tank og strømme tilbake ut av det. Du trenger et tau eller lengde av hyssing hengt opp der du kan henge filmen til tørk. Du trenger også to filmsnutter per film. Disse har skarpe tenner og fungerer som klyper. Klippet dem til enten slutten av filmen, så henger det på garnet til tørk. Den nederste klippet hjelper vekt filmen ned for å holde den rett. Hvis du behandler mye film, vil du kanskje vurdere en film tørketrommel for mer konsekvent tørking enn friluft.