Forskjeller i Teleobjektiver

Forskjeller i Teleobjektiver


Hvis du tar bilder med et speilreflekskamera, eller speilreflekskamera, er du i stand til å skifte objektiv montert på kameraet basert på fagene bildet. Teleobjektiver er kameralinser som brukes til å zoome inn på motiver. Medium teleobjektiver har brennvidder som går fra 70mm til 135mm. Eventuelle objektiver med en brennvidde lenger 135mm er referert til som en telelinse. De fleste teleobjektiver brukes til å ta bilder av portretter, sport og dyreliv.

Brennvidde

Zoom av en telelinse kan variere i stor grad fra 70mm til 600mm eller høyere. Hver gang brennvidden til linsen dobles, zoome dere i to ganger så langt. For eksempel har en 400mm linse dobbelt zooming makt som en 200mm linse. Vanligvis, jo lenger brennvidde, desto dyrere linsen være. Også noen teleobjektiver er primtall, mens andre er zoomobjektiver. Prime objektiver har bare én brennvidde, for eksempel et 400mm objektiv, mens zoomobjektiver dekker en rekke brennvidder, for eksempel en 100 til 400 mm linse. Generelt, prime objektiver har en litt høyere bildekvalitet enn zoomer. Men for mange mennesker, mindre tap av kvalitet er mer enn gjort opp for av fleksibilitet et zoomobjektiv. Med en førsteklasses objektiv, må du fysisk flytte til endre sammensetningen av bildet. Med et zoomobjektiv, kan du justere komposisjon med en twist av brennvidden ringen.

Aperture

Blenderåpningen viser til hvor mye lys objektivet gjør det mulig å treffe kameraets sensor. Objektiver som har en større blenderåpning har mindre tall og tillate mer lys treffer sensoren. For eksempel vil et objektiv med en maksimal blenderåpning på 2,8 tillate mer lys treffer sensoren enn et objektiv med en maksimal blenderåpning på 5,6. Å ha en større blenderåpning er spesielt nyttig for skyting sport fordi mer lys kan du bruke en raskere lukkertid for å fryse raskt bevegelige idrettsutøvere, og innendørs eller nattbilder, på grunn av begrenset lys i slike situasjoner. Noen zoom teleobjektiver kan ha en rekke oppført som største blenderåpning, for eksempel 03.05 til 05.06. Når et område er oppført, refererer det minste tallet til maksimal blenderåpning på det bredeste zoom, og større antall refererer til maksimal blenderåpning på de trang zoom.

Bildestabilisator og vibrasjonsreduksjon

Teleobjektiver er vanligvis de største linsene og kan veie flere pounds, så det kan være vanskelig å holde kameraet helt stødig når du tar et bilde. Bildestabilisering og vibrasjonsreduksjon er to teknologier utviklet av henholdsvis Canon og Nikon,, som minimerer uskarphet forårsaket av hånden skjelver mens du tar bildet. Disse teknologiene gjør linsene dyrere, men kan være verdt det for forbedret fotokvalitet. Imidlertid vil disse teknologiene ikke forbedre bildene dine hvis du bruker et stativ, eller vil det hjelpe fryse raskt bevegelige sport.