Forskjellene mellom Dia Queen GL5 & Super Multi Gear Oil

Forskjellene mellom Dia Queen GL5 & Super Multi Gear Oil


Mitsubishi Lancer Evolution, eller Evo er en høy-drevet, super-ladet sedan ettertraktet av bilentusiaster. Dia Queen, et datterselskap av Mitsubishi, produserer visse merker av girolje for overføring saken og bakre differensial av Lancer Evolution. Dia Dronningens GL-5 og Super Multi oljer er like, men de har ulike spesifikasjoner for viskositet. I tillegg er bare de Super Multi varianter blitt vurdert for bruk om vinteren.

Girolje vurdering

The American Petroleum Institute, eller API, priser smøremidler med girolje, eller GL, system, tildele dem verdier fra en til fem, avhengig av bruk. GL vurdering omfatter ikke kvalitet, men funksjonen. For eksempel er oljer for manuelle lastebil sendinger vurdert som GL-1, men snekkegir stasjoner bruker GL-2 oljer. Ifølge API, er Dia Dronningens GL-5 olje beregnet for "moderat og alvorlig tjeneste på hypoid og andre typer tannhjul", men det kan også bli "brukt i girkasser." Super Multi olje Dia Dronningens er utpekt som GL-4, som det bare kan brukes for "manuelle girkasser, spiral bevel og hypoidgir i moderat service."

SAE viskositet

The Society for Automotive Engineers SAE utviklet viskositet, eller flyt karakterer for oljer. Super Multi olje Dia Dronningens er rangert SAE 75W-85. "W" i rating indikerer at den har blitt testet ved kaldere temperaturer enn standard SAE olje. Både standard og vinter-grade SAE oljer er testet ved 210 grader Fahrenheit, som er den gjennomsnittlige temperaturen for en motor i drift. Således, den høyre i figur 75W-85 er oljens viskositet ved driftstemperaturer, mens de "75W" indikerer at den utfører så en SAE 75 olje vil, ved kaldere temperaturer. Som 75 er fortsatt en relativt høy viskositet, og som tykkere olje bedre beskytter mot slitasje, er det vinter-grade Super Multi olje et bedre valg for å beskytte tannhjul i kalde værforhold. Dia Dronningens GL-5 olje kommer i to varianter, som LSD Gear Oil, rangert SAE 90 og Super Hypoid girolje, rangert SAE 80. Som overføre saker og bak differensialer sjelden overstiger 210 grader Fahrenheit, alle tre varianter av Dia Queen girolje vil beskytte disse systemene, selv ved de høyeste temperaturer.

Søknad

Mens Dia Dronningens LSD GL-5 oljer ble spesielt utviklet for bruk i overføringen saken og bakre differensial av Mitsubishi Lancer Evolution, eller Evo, kan denne oljen også brukes til Mitsubishi Pajero eller Montero L200. Den "Super Hypoid" variasjon er angitt for Mitsubishi Lancer Evolution VII. Dia Queens "Super Multi" olje er designet for overføring saken og bakre differensial 2005 Mitsubishi Evolution MR-utgaven.

Vedlikehold

Den første væskeskift for Dia Queen Super Multi olje er planlagt på 5000 miles. Det bør endres, avhengig av dine kjørevaner, hver 5000 til 7500 miles. Vedlikeholdskrav for Dia Dronningens GL-5 merker er identiske. Begge typer er syntetiske oljer og er fordelt i 4-liters beholdere.