Fordeler og ulemper med forskjellige størrelser subwoofere

Fordeler og ulemper med forskjellige størrelser subwoofere


Subwoofere håndtere en rekke bekymringer for både forbrukere og designere. De legger til påvirkning og drama gjennom lavfrekvent gjengivelse og de forbedre systemeffektiviteten ved å dele høyttaleren arbeidsmengde. Bestemme på en subwoofer størrelse krever å ta en rekke faktorer i betraktning.

kompakte subwoofere

Små subwoofere har en stor fordel i emisjonen. Det er rett og slett flere alternativer for plassering av et kompakt kabinett, spesielt i å lytte områder av mindre størrelse. Lavfrekvent reproduksjon kan være vanskelig for de små høyttalerne for å passe inn i et kompakt kabinett. Et høyttalermembran skaper lyd ved å bevege luft og det lille arealet av en liten høyttaler setter praktiske grenser for effektiv overføring av bevegelse kjegle generering av lave frekvenser ved tilstrekkelig volum til å fylle et rom.

Mid-Size subwoofere

Mid-size subwoofere er generelt de med høyttalermembraner 6 til 8 inches i diameter. Fortsatt relativt kompakt, kan subwoofere i denne serien produserer lave frekvenser mer effektivt enn små design, men fortsatt underlagt praktiske grenser, særlig som lytterommets størrelse øker. Både mellomstore og kompakte subwoofere stole på portet kabinett design. Dette gjør at lydenergien fra baksiden av høyttalermembranen for å forsterke lyden fra forsiden, gjennom en åpning i kabinettet. Denne åpningen er innstilt på en optimal frekvens når det brukes med subwoofere, men at frekvensen definerer den nedre grensen av notatene kabinettet kan reprodusere.

store subwoofere

Gjengivelse lave frekvenser krever bevegelse i luften, mye av det. Høyttalere 10 inches eller mer i diameter er naturlig egnet for effektiv overføring av vibrasjon til lyd. Den åpenbare ulempen er størrelsen på vedlegg som kreves for å huse høyttalerne i en stor subwoofer. Bevegelsen av høyttalermembranen selv krever også at kabinettet har motstand massen; det vil si, det må være tungt. Ellers dyp, rumlende bass lyder laget kan sende subwooferen sprette over gulvet. Store høyttalere trenger mer kraft, så ytterligere forsterkning kan være en ulempe.

Flere Speaker Design

En subwoofer med en enkelt høyttaler er enkel å lage og rimelig å bygge, men det er ikke den eneste tilnærmingen. Siden arealet av høyttalermembraner er avgjørende for å gjengi kraftig bass, ved hjelp av flere små høyttalermembraner i stedet for én stor sjåfør er en gyldig design idé. Dette gir fleksibilitet i kabinett design, selv om det kommer til en kostnad av økt kompleksiteten i design. Flere høyttalere endre impedansebelastningene på forsterkere og kan kreve spesielle ledninger eller forsterkning.