Fordelene av LCD Coatings Bruke Indium Tin Oxide

Fordelene av LCD Coatings Bruke Indium Tin Oxide


LCD-skjermer er mye brukt i dagens elektroniske enheter, inkludert bærbare datamaskiner, flatskjerm-TV, kalkulatorer, klokker og mobiltelefoner. I 2005 globale salget i LCD-enheter nådde ca 120 millioner enheter. LCD står for flytende krystall-skjerm, og en del av dets produksjonsprosess involverer belegning med indiumtinnoksid, som fungerer hovedsakelig som en elektrisk leder eller elektrode.

LCD-skjermer

LCD-skjermer vise informasjon på en flytende krystall-skjerm når den aktiveres av en elektrisk strøm. Den flytende krystall befinner seg mellom to stykker av et glass eller plastoverflaten kalt et substrat. Først blir et tynt lag av gjennomsiktig indium tinnoksid belagt på substratet via en fordampning system. En langkjedet polymerlag blir tilsatt, og sandwichkonstruksjonen er forseglet. Til slutt blir den plass igjen mellom substratet fylt med flytende krystall.

Indium Tin Oxide

Indiumtinnoksid er et ledende oksyd av indium element. Den globale produksjonen av raffinerte indiumforbindelser inkludert indium tinn oksid økte med 14 prosent mellom 2003 og 2004, på grunn av økningen i etterspørselen etter LCD-produkter. Indiumtinnoksid står for mer enn to tredjedeler av indium bruk i USA. Flertallet av indium tinnoksyd er resirkulert fra skrapmetall.

ledende eiendom

Den største fordelen med indium tinnoksyd er dens evne til å lede strøm i små mengder. Et meget tynt lag gir kontinuerlig ledningsevne over hele flaten den dekker. Indiumtinnoksid er også stabil; at det ikke reagerer med flere rensemidler såsom aceton, toluen og xylen.

infrarød Refleksjon

I tillegg til sine elektriske ledende egenskaper, indiumtinnoksid belegg er også i stand til å reflektere infrarød stråling. Dette gjør det mulig å redusere mengden av stråling som overføres til de flytende krystaller, og dermed regulere temperaturen. Som et resultat av denne egenskapen, er indium-tinn-oksid belegg appliseres på glassvinduer og dører for å hindre dugg og frost, som med fly og kommersielle kjøleskap.