Ford Mustang Positivt og ulemper

Ford Mustang Positivt og ulemper


Fords banebryt ponycar steg til øyeblikkelig berømmelse da den ble innført i 1964, og har holdt seg i toppsjiktet av amerikanske biler siden den gang. Noen design er så elskede eller har en så sterk internasjonal følgende som Mustang. Selv om ingen generasjon Mustang noensinne kunne bli klassifisert som teknisk ideal, er deres svakheter lett adressert.

Pro: Strøm-til-vekt-forhold

Basert på tilsvarende utstyrt Falcon Econo-bil, Mustang arvet et lett chassis venter på ekstra effekt. Selv om de første modellene var litt mer enn restyled Falcons, tok det ikke Ford lang tid å innse at dens oppkvikket 260-og 289-kubikk tomme V8 ville passe. Helt siden den åpenbaring, har Mustangs opprettholdt en høyere makt-til-vekt-forhold enn de fleste biler i sin tid. De eneste unntakene fra denne regelen var Mustang IIs (1974 to78 modeller), som ble egentlig bare restyled Pintos.

Con: Unibodies og Flex

For å oppnå den lave vekten som bidro til å gjøre bilen peppy og billig, Ford benyttet en enhet-body (aka "monocoque" eller "unibody" konstruksjon). Unibodies ikke bruk full rammer som de fleste biler og lastebiler gjorde på den tiden, stole utelukkende på stivhet i kroppen for å holde alt i kø. Det er ingenting galt med unibodies i seg selv (nesten alle moderne personbiler er monocoques), men det gjør åpne døren for noen problemer. Selv om den eldre Mustang kropp var stivere enn det som var gjennomsnittet for unibodies på den tiden, de halte nudler sammenlignet med moderne design. Den eneste måten å stive av kroppen er å installere delbilde kontakter eller en roll-buret, som i hovedsak blir bilen til en full-frame bil. Mange tror at 1964 gjennom 1978 Mustangs bruke et fullformat. De to første generasjonene brukes foran og bak underrammer som boltet til kroppen, noe som betyr at de er fortsatt anses unibodies.

Pro: Kostnad og motorer

Mustangs har alltid vært fanebærer for Fords resultater. Ford installerer de beste resultater motorer de har i Mustangs, som også mottar teknologi oppdateringer før alle andre kjøretøy i Ford lineup. Hver ytelse kjøretøy i Fords lineup har vært vertskap for en motor som var enten tidligere eller senere brukt i en Mustang.

Con: Rust

Mustangs er ikke noe mer utsatt for rust enn de fleste moderne biler, men deres unibody konstruksjon kan gjøre rust en katastrofal affære. Mustangs knytte de fleste av sine vitale suspensjon komponenter i kabinettet, så noen svakhet forårsaket av rust vil føre til mer chassis flex enn andre biler ville oppleve. To faktorer kompliserer problemet ytterligere: rust plassering og kroppsbehandling. Mustangs tendens til rust rundt spankulere tårnene, som bærer hele vekten av bilen. Tidligere modeller hadde en tendens til å ruste i floorpans (der chassiset er svakest). Legg til dette det faktum at tidlig Mustangs ikke mottok den beskyttende galvanisering at moderne biler får, og dette chassissårbarheter blir umiddelbart åpenbare.