Ford 250 Hitch Vekt Specs

Feilaktig stikk vekt kan lage en trailer, og lastebilen sleper den, spinne ut av veien. Sjåføren har å vite hvor mye lasten veier og hvor mye av det vekt, kalt tunge vekt, er å trykke ned på stikk. Det er to forskjellige typer uhell som kan støtte forskjellige tunge vekter. Ford utviklet 250 for å taue store belastninger, men tilhengeren må være lastet og festet til lastebilen riktig eller det vil bli problemer.

Avgjøre Riktig Hitch eller Tongue Vekt

Ifølge Four Wheeler Magazine, kan ti-femten prosent av vekten av tilhengeren trykk ned på vanskelighet med mindre produsenten av lastebilen eller tilhengeren tilsier noe annet. Elementer innenfor tilhengeren må ordnes slik at tilhengeren balanserer riktig på stikk. Hvis tilhengeren har mer vekt på baksiden, vil det trekke på baksiden av lastebilen opp og redusere muligheten for bakhjulene for å opprettholde trekkraft. Hvis det er for mye vekt i fronten på tilhengeren, vil lastebilen mister styring og bremsing kontroll og frontlyktene vil blending i øynene av motgående trafikk.

The Ball Hitch

Den enkleste hindring er en ball som er montert på baksiden av lastebilen. Det er nyttig for bare de letteste belastninger. Ballen sitter på struts festet til rammen av lastebil under bakre støtfanger.

Vektfordelingen Hitch

Vektfordelingen vanskelighet lar Ford 250 for å slepe det dobbelte av vekten av den enkle stikk. Dette stikk bruker samme ball festet til baksiden av lastebilen. Den legger to stenger eller rør, som strekker seg to føtter tilbake, under rammen av tilhengeren. Hvert rør forbinder med en kjede av hengerramma over den. Når bilen bremser ned og tilhengeren ønsker å dyppe ned, rør og kjeder hindre den fra å gjøre det. Med denne type stikk, tilhengeren og trucken opphold i samme plan. Tilhengeren kan ikke vippes forover og trykk ned på baksiden av lastebilen.

Ford 250 Hitch Spesifikasjoner

En to-wheel drive Ford 250 kan taue opptil 5000 pounds med enkel ball hitch, med 750 pounds av tunge vekt. Vektfordelingen stikk gjør at to-wheel drive Ford 250 å taue 12.500 pounds og har en tunge vekt på 1,820 pounds. Den firehjulstrekk Ford 250 kan taue 6000 pounds med enkle stikk, med en tunge vekt på 900 pounds. Vektfordelingen stikk gjør at firehjulstrekk Ford 250 å taue 15.000 pounds med en tunge vekt på 2,250 pounds.

Federal Rules

Sjåføren må være klar over at Ford F250 kan være i stand til å taue eller hale mer enn føderalt mandat totalvekt (GVWR) grense på 8800 pounds til 9600 pounds, eller brutto Kombinert vekt vurdering (gcwr) grense på 16 000 til 33 000 pounds. The Department of Transportation (DOT) krever at hver lastebilprodusenten å sette vekt begrensninger på mengden lastebilen kan bære eller slep. Den GVWR begrenser den totale mengden lastebil kan veie inkludert sjåføren, passasjerer, full tank med drivstoff og full last i seng av lastebilen. Den gcwr begrenser vekten av den slepede farkost, i tillegg til hele vekten av lastebilen. DOT krever også en angitt grense på tungen vekt og vekten tillatt på hver aksel. Disse grensene har ingenting å gjøre med hvor mye lastebilen er i stand til tauing eller transport.