For hva er en RGB-kabel brukes?

En RGB-kabel brukes til å overføre videodata. Forkortelsen står for "Rød Grønn Blå", som også er standard fargekoding for kablene selv og de tilsvarende inngangsportene. RGB kabler blir stadig mer vanlig, fordi de kan overføre en høyere oppløsning signal enn eldre kabler.

Hvordan fungerer de

RGB kabler bruker en annen teknologi enn de mer kjente RCA-kabler. I stedet for å sende videosignalet gjennom én enkelt kabel, skiller en RGA-kabelen signalet til individuelle signaler for de røde, grønne og blå komponentene at TV kombinerer å gjenskape displayet. Dette betyr at RGA kabelen kan bære mer informasjon og levere en høyere oppløsning.

oppløsning

RGB kabler kan levere en maksimal oppløsning på 1080i. For å faktisk vise denne oppløsningen, men hver enhet og koble kabelen må også oppnå denne oppløsningen. For eksempel, hvis du kobler en standard DVD-spiller til en HD-TV med RGB kabler, oppløsningen vil være begrenset til DVD-spillerens maksimum.

Lyd

Siden de tre RGB-kabler bare bære et videosignal, vil du fortsatt trenger å overføre et lydsignal fra utskriftsenheten til TV. For de fleste brukere, standard RCA lyd kabler er akseptabelt. Dette betyr at du kan bruke den røde og hvite RCA-kabler som vanligvis følger med elektronikk for å koble til TV-en.

andre hensyn

RGB-videosignaler er analog. Dette betyr at hvis videokvaliteten kan bli redusert hvis RGB-kabelen som kobler ut-enheten til TV-er ekstremt lang. Bruk alltid kortest kabel mulig for tilkoblingen. Signalkvaliteten kan også reduseres dersom isolasjonen rundt kabelen er skadet, så du bør prøve å holde fra å kjøre dem gjennom høyt trafikkerte områder.