Flat Nock kamaksel Failure

Flat tappet kamaksel feil har blitt mer vanlig for to grunner. Først produksjon bilmotorer nå bruke rulleanslags kamaksler av hensyn til effektivitet og pålitelighet. Og, roller tappet kamaksler (cams) ikke krever olje tilsetningsstoffer gang kreves av flat tappet cams.

Design Forskjeller

Moderne kamaksler er designet for å bruke berg-ventilløftere - løftere med hjul på undersiden som følge kamaksel lapp ansiktet. Flat løftere (løftere) har en flat base som rir langs cam lobe. Roller løftere ble vanlig på 1980-tallet og 1990-tallet, og har gjort det flate tappet kamaksel foreldet (med unntak av ettermarkedet ytelse utskiftninger / oppgraderinger).

kamaksel Smøring

På 1990-tallet, oljeprodusenter begynte å redusere mengden av tilsetningsstoffer lang brukes til å hemme / hindre flat tappet cam og løfter slitasje. Nøkkelen additiv som ble redusert var sink-dialkyl-ditio fosfat (ZDDP). ZDDP var instrumental i å smøre cam lobe og løfter ansiktet. Den ble redusert fordi ZDDP skadet utslippskomponenter (nemlig katalysatorene i eksossystemet) i moderne biler.

forholdsregler

Siden mange flate tappet cams er fortsatt i bruk i dag, spesielle tiltak må følges for å sikre deres vellykkede bruk. Ved første oppstart og innkjøring, må en ny flat tappet cam drives ved 2000 til 2500 omdreininger per minutt (rpm) for 20 til 30 minutter. Riktig olje må brukes (eller, en olje-tilsetningsstoff som øker sink og fosfor nivåer). I tillegg spesielle produksjonsprosesser som nitriding - spredningen av nitrogenmolekylene i overflaten på cam lapper - gir ekstra hardhet og lapp beskyttelse.