Finne ut om drivstoff sprøyte lekker

Finne ut om drivstoff sprøyte lekker


Fuel Injector lekkasjer er ofte vanskelig å diagnostisere fordi lekkasjen er bare aktiv når bilen er i gang og drivstoffsystemet er under trykk. Lekkasjene er også små, og ikke skape store pytter av bensin lå under bilen. Å vite hvordan å identifisere et drivstoff injektor lekkasjen er viktig for sikker kjøring. Lekkasje sprøytebrukere er brannfare fordi de spray eller drypp drivstoff i motorrommet og er ofte i nærheten av varme avgassene.

Bruksanvisning

1 Løft panseret av bilen og se om noen drivstoff lukt er til stede. Under normale forhold er det ingen bensin lukt i motorrommet. Dette er den første indikasjon på et brennstoff lekkasje.

2 Finn drivstoff injektor jernbane og se på hver av de injektorer. Skinnen er vanligvis øverst bak på motoren, og ligger rett bak motoren ventildekselet. Denne ordningen er normalt for de fleste forhjulsdrift, fire-sylindrede biler. V-6 og V-8 motorer har to injektor skinner og injektorene er på begge sider av toppen av motoren.

3 Inspiser hver injektor. Sprøyte er rørformede, har ledninger koblet til dem, og finnes under en felles fuel rail som holder hver av injektorene på plass. Det er en av injektorene. På toppen og bunnen av injektorene er spesielle O-ringer. Vri nøkkelen på, men ikke start på bilen. Vri om nøkkelen på vil presse injektoren jernbane og starte bilen er ikke nødvendig.

4 Se på hver injektor. Dersom O-ring-tetningen er defekt, en fin tåke av bensin spray ut av tetningen. I noen tilfeller er det bare innsig, så gjerne rundt hver injektor og se om det er vått bensin lekker fra rundt tetningen. Hvis det er en lekkasje, må du straks slå nøkkelen av og gjøre de nødvendige reparasjoner.

Hint

  • En god indikator på et drivstoff injektor lekkasje er en plutselig og dramatisk nedgang i drivstoff kjørelengde. Dette gjelder spesielt hvis du tilfeldigvis merke en svak lukt av drivstoff samtidig. Injektorer også mislykkes elektrisk. Når dette skjer, motoren snubler og målet fra mangel på drivstofftilførselen til en av sylindrene.
  • Injektorer kan mislykkes elektrisk. Dette betyr at de ikke puls eller spray drivstoff inn i motoren. I slike tilfeller vil bilen bli tent, og kjører dårlig.