Feilsøking en Sony LCD Rear Projection TV

Feilsøking en Sony LCD Rear Projection TV

kalibrering

Hvis fargene på din Sony LCD projeksjons TV unaturlig, også definert eller dempet, er det fordi TV ikke er riktig kalibrert. Alle Sony bak-projeksjons-TVer kommer med en rekke forhånds programmerte fargemoduser, inkludert film, sport og Natural. Prøv å sykle gjennom disse ved hjelp av bilde-knappen på fjernkontrollen til du finner en som passer dine behov. For best resultat, bruk en spesialdesignet kalibrering DVD eller Blu-Ray disk og kalibrere innstillingene selv.

Varme

Fordi Sony LCD-bak-projeksjons-TVer har en tendens til å være større enn andre TV-apparater, de er mer utsatt for overoppheting etter lang tids bruk. Dette gjelder spesielt som din TV aldre. For å unngå dette, må du sørge for at ingenting dekker lufteventilen på baksiden av enheten. Kontroller også at det ikke er noen element som genererer varme (f.eks, en peis, en ovn) i nærheten av TV-en. Hvis TV-en begynner å overopphetes, vil det slå seg av tilfeldig under bruk. Hvis dette skjer, la TV-apparatet av i noen timer før du prøver å bruke det igjen.

artifacting

"Artifacting" oppstår når bilder på din TV har unaturlige, ujevne kanter. Det er flere grunner til dette. I de tidlige dager av DVD, selskaper ansatt en teknologi som kalles "edge enhancement" for å gjøre mykere bildene ser skarpere. Dette ble raskt forlatt fordi det gjorde alt ser dårlig. Hvis du ser på en eldre DVD på en HDTV projeksjons TV, vil fenomenet ser enda verre. Det er ingenting du kan gjøre med det. Problemet kan imidlertid være at innstillingen for skarphet på TV er skrudd opp for høyt. Bruk menyen til å justere innstillingen deretter.