Feilsøking en 2000 Ford Focus Air Conditioner

Feilsøking en 2000 Ford Focus Air Conditioner


Når temperaturen kryper inn den doble sifre, og du kommer frem for å slå på automatisk klimaanlegg - og alt du får er en eksplosjon av varm luft - det er på tide å gjøre litt feilsøking. Tar 2000 Ford Focus i for en A / C-tjenesten kan være en kostbar affære. Enten det er et problem med den magnetiske clutch på kompressoren, eller en blåst sikring, er det alltid lurt å være bevæpnet med litt kunnskap på forhånd.

Bruksanvisning

1 Åpne radiator og sjekk for å se at det er nok kjølevæske. A / C-systemet bruker en liten mengde kjølevæske for å kjøre klimaanlegget. Påse at slangene som fører til og fra A / C komponentene er fri for lekkasjer og knekk. Bytt dem om nødvendig.

2 Sjekk for eventuelle sikringer. Sentralen for 2000 Ford Focus er på førersiden, til venstre for rattet. Sjekk skjematisk inne sentralen for instruksjoner om å finne sikringen som tilsvarer A / C-systemet. Hvis du merker noen sikringer som er skadet, erstatte dem med andre av samme strømstyrke.

3 Sett A / C-kontroll på høyeste innstilling og dra motoren rundt. Under panseret, vent til den magnetiske clutch på A / C kompressor til å engasjere seg. Du vil være i stand til å se og høre det snu. Hvis clutchen ikke kan legges inn, kan du ha et problem med ledningene, eller en sikring kunne ha gått. Hvis kompressoren ikke klarer å snu det hele tatt, det kunne ha beslaglagt og må byttes ut.

4 Koble A / C måleren (med motoren av) for å sjekke for riktig trykk i systemet. En normal Trykket bør lese mellom 50 PSI (pund per kvadrattomme) og 80 PSI. Ha en kvalifisert mekaniker sjekke ut systemet for deg hvis trykket er under disse tallene, da det kan være en lekkasje i systemet.

5 Sett A / C-kontroller til den høyeste innstillingen og starte motoren. Sjekk under panseret og føler de to slangene i nærheten av brannmuren. Begge slangene bør være varm; Imidlertid bør man være kulere enn den andre. Hvis de er både varm, kan du ha et problem med ventilstyring. Ha en kvalifisert mekaniker titt over problemet for deg.

Hint

  • Dersom systemet er lite kjølemedium, kan kompressoren ikke snu.
  • En liten mengde av kjølemiddel på komponentene som er normalt.