Feilsøking elektriske problemer på en Jeep Grand Cherokee

Introduksjon

Feilsøking elektriske problemer på en Jeep Grand Cherokee krever bruk av et voltmeter med en ohm skala. En koblingsskjema for bilen er en stor hjelp for sele problemer og for datarelaterte problemer. Alle komponenter som krever høy strømstyrke vil ha et relé mellom den og bryteren. Jo høyere trekningen eller strømstyrke er nødvendig for å operere en komponent i større ledningen. Det er ikke ønskelig å kjøre med høy strømstyrke til en bryter.

Relays

Alle releer fungerer som en lysbryter. Det finnes minst fire terminaler. En terminal vil ha kraft levert rett fra batteriet og motsatt terminalen vil løpe til komponenten. Denne krets vil være åpen så lenge releet ikke er påvirket. De to andre terminaler er slått strømkilde for langt mindre strømstyrke og en bakken. Bryteren som driver stafetten har strøm fra sikringsblokken eller en buss bar som gir strøm til flere kretser.
Når bryteren er slått på, går strømmen gjennom stafetten til jord, aktiverer relé som slår et lys på. Dette kobler strømterminalen fra batteriet til komponenten ved å lukke kretsen. På denne måten stafetten ble aktivert eksternt. Alle kretser er beskyttet av en sikring eller effektbryter. Når det er en kort, bygger strømstyrken dramatisk til mer enn ledningen kan håndtere og det varmes opp og kan starte en brann. Jo høyere strømstyrke er nødvendig for å kjøre en komponent i større og lavere motstand ledningen skal være.

Elektrisk Diagnose Informasjon

Mange elektriske diagnose vil bli funnet å være et spørsmål om sunn fornuft. Alle komponenter må skaffe sin makt fra en smeltet kilde, og de trenger en god grunn for dem å operere. Hvis en komponent ikke fungerer, er det første du må gjøre å sørge for at den har makt og bakken. Datamaskinen på en bil er jordstasjonen for å betjene de fleste av motorstyring systemkomponenter. De injektorer for eksempel, får strøm fra sikringsblokken helst nøkkelen er på, men de virker bare når datamaskinen injektoren driver krets begrunnelse dem. Jo lenger datamaskinen begrunnelse injektorene mye drivstoff som er sprøytet inn i motoren. Injektorer ikke åpne lenger, bare lengre. Det samme gjelder for de fleste av de som opererer komponenter som inaktiv luft kontroll, variabel ventil timing, luftinjeksjonspumper og så videre.

Når det gjelder sensorer for innspill til datamaskinen, selve datamaskinen leverer lavspent strøm og mottar et signal gjennom pulssignaler eller differensiell spenning. Start alltid på sikringen og deretter komponenten for makt og strikk tilbake til sikringen. Siden dekker alle scenario ville være en 200-siders bok, vil de vanligste problemene bli listet nedenfor som kan gjøres enkelt.

Advarsel

Den gule ledningen med en fet svart stripe rundt det er airbag aktuator wire. Det er veldig tydelig, og ikke et problem når du gjør elektrisk arbeid. Ikke sondere denne ledningen. Hvis en gul ledning med en stor fet svart stripe er undersøkt det vil trolig sette av kollisjonsputen og gjøre legemsbeskadigelse. Nok sagt!

ingen Starter

Sjekk batteriet for 12,5 volt. Hvis den har mindre, lade den eller hoppe det, og hvis bilen starter sjekke over batteriet for å se om det er ca 14,5 volt med motoren i gang. Hvis ikke dynamoen er dårlig. Hvis den har riktig spenning, er batteriet dårlig.
Hvis batteriet var bra, sjekk sikringene og starteren stafetten. Trekk relé og se etter makt på en terminal med nøkkelen av. Hvis det ikke er strøm, er problemet mellom batteriet og stafett. Hvis det er strøm i stafetten, har en hjelper holde nøkkelen i startposisjon. Det bør nå være strøm til en annen terminal. Hvis det ikke er strøm, er problemet i tenningslåsen eller med sikkerhetssystem. Hvis det er strøm, installere stafetten og sjekk hovedstrøm på start stor terminal. Hvis det ikke er strøm, ledningen fra starteren til batteriet er korrodert eller et batteri terminal er ikke stramt eller svært gode. Hvis det er strøm, har hjelperen holder nøkkelen i start og sjekke den lille ledningen på magnet av starteren. Hvis det er strøm, er starteren dårlig. Hvis det ikke er strøm ledningen fra solenoiden til stafett er dårlig.
Et batteri utlades raskere enn den kan lade. Det tar mye mer ut av batteriet for å starte en bil enn det gjør å kjøre den. Et batteri med en dårlig celle vil miste mye av sin strømstyrke og føre til at dynamoen å lade kontinuerlig med en høy takst, som kan over varme og skade en dynamo. Den beste måten å sjekke et batteri er å holde voltmeter til batteripolene og se spenningen når noen starter bilen. Hvis spenningen faller under 10,5 volt, har batteriet en dårlig celle og må skiftes ut. En dynamo vanligvis ikke svikter samtidig. Vanligvis en av diode pakker går dårlig første og reduserer strømstyrken og spenningen det vil sette ut. Med bilen kjører, bør spenningen over batteriet være 14,5. Noe mye lavere og det vil ta for lang tid å lade batteriet. Slå på lysene og klimaanlegg. Spenningen bør forbli den samme. Hvis ikke, må du bytte dynamo.

Sjekk Engine Light:

For å korrigere en check engine lys, vil en OBD II scanne være nødvendig. Datamaskinen lagrer feil eller svikt i minnet og skanneren vil få tilgang til dette minnet og angi hva som ikke fungerer. En OBD II scanner kan plukkes opp på noen auto deler butikken og er ikke dyrt. Plugg skanneren i kontakten under førersiden dash. Det er ikke vanskelig å finne, og alle biler har disse. Nøkkelen må være skrudd helt på med motoren av. Trykk på knappen på skanneren som sier "Les". Datamaskinen vil svare med en firesifrede koden. Cross referanse nummeret med koden beskrivelse arket som følger med skanneren og det vil forklare hva problemet er. Når den delen er erstattet trykke sletteknappen, og det vil slå lyset.

Bremselys:

Bremsen lysbryter er på toppen av bremsepedalen arm. Knappen på bryteren skal skyves inn med bremsepedalen helt opp. Hvis ikke, juster den mot pedal arm. Se etter hull i armen hvor det var en gummibuffer. Hvis den mangler, bare sette en bolt i hullet og lysene slukkes. Hvis ikke bryteren er dårlig.