Fakta om side-effekt Beams

De fleste moderne biler og lastebiler bruker stemplet metall, maskinsveiset uni-organer. Disse komplekse former med relativt tynne metallplater er spesielt utviklet for å tåle virkningen av en kollisjon. Dette konseptet er ofte referert til som en "deformasjonssone." Mens deformasjonssoner ha vært enda sikrere enn de eldre metode for å bruke mindre teknologi med tykkere stål, i mange år, ble de tynne dørene igjen utsatt for kollisjon før advent av side-effekt strålen.

Struktur

En side-effekt bjelke er et metall og / eller kompositt mekanisk del som i sideretningen strekker seg over den indre del av sidedøren av et kjøretøy. Strålen formål er å absorbere energi fra en vinkelrett effekt, beskytter bilens passasjerer. Side-effekt bjelker effektivt forsterke det som har vært en soft spot i biler og lastebiler.

Ingeniør

Måten side-effekt bjelker beskytte hytta av et kjøretøy er annerledes enn hvordan deformasjonssoner og metallplater utvendig beskytte passasjerene. Deformasjonssoner spre energi. Side-effekt bjelker også absorbere energi gjennom avbøyning, eller den energi som er nødvendig for å bøye strålen. Men de er også avhengige av strekkfasthet. Tenk deg strålen som et tau på tvers av døren oppføring. Det krever ikke energi til å bøye tauet, men hvis du prøvde å gå gjennom det, ville du må sette nok spenning på tauet for å bryte den før du passerer gjennom den.

Sikkerhet

The Insurance Institute for Highway Safety begynte testing og sporing side-effekt kollisjoner i 2003. IIHS melder at om lag 25 prosent av alle drepte i trafikken forekommer i side-effekt kollisjoner. Den IIHS utfører sin egen side-effekt kollisjonstester at mer nøyaktig gjenspeiler dagens høye SUV enn tester tidligere utført av National Highway Traffic Safety Administration. Det er vanskelig å isolere side-effekt bjelker i dagens kollisjonssikkerhetsstatistikk fordi andre fremskritt, for eksempel side-gardin kollisjonsputer, har blitt utviklet i samklang med side-effekt bjelker. Det som er klart fra testene er at en- og multi-bjelker er svært effektivt for å forhindre en annen bil kommer inn i kabinen av beskyttede bilens hytte. Data fra Fatality Analysis Reporting System støtter sikkerhets effekter av side-effekt bjelker.

Forskrift

Starten i 1973, Federal Motor Vehicle Safety Standard 214 brukes bare på biler, i henhold til NHTSA. FARS data ble brukt til å spore dødsfall av side-effekt kollisjoner, som støttet en korrelasjon på dør forsterkninger og sikkerhet. I 1993 Fars data bidratt til å utvide omfanget av sikkerhetsstandarden for å inkludere alle lette lastebiler, som nå skal være utstyrt med side-effekt bjelker.