Fakta om Diesel Fuel

Diesel er en type brensel (og motor) utbredt i bruk i bil, som er av en moderat konsistens; det er en tykkere, tyngre drivstoff enn vanlig bensin uten nesten tyngde av smøreolje. På grunn av dette moderat tilstand, blir de petroleumavledede forbindelser som anvendes for å gjøre dieselolje referert til som "mellomdestillater." Diesel drivstoff kan ha flere tilsetningsstoffer i tillegg til de petroleums avledet forbindelser som er sin base, og det er utelukkende ment for bruk i dieselmotorer.

Diesel vs Bensin

Mens bensinmotorer bruker en gnist til å brenne drivstoff, ikke diesel ikke forbrenne like lett og krever økt motoren kompresjon for å skape varme som trengs for det å brenne. Til tross for den stereo av store, skitne "store rigger" brennende dieseldrivstoff ved hurtig, på grunn av energiinnholdet i brenselet, dieselmotorer faktisk bruke 30 prosent mindre energi (drivstoff) enn bensinmotorer, forutsatt at tilsvarende nivåer av motorytelse.

Diesel Fuel Quality Standards

Flere faktorer blir brukt til å undersøke kvaliteten til et bestemt diesel. Cetantallet refererer til den relative enkle som diesel kan forbrenne i motoren, spesielt ved lave temperaturer. Lav temperatur brukbarhet er sin egen faktor, en vurdering av hvor lett brennstoffet strømmer inn i motoren, redusere sannsynligheten for at det vil feste seg i filteret ved lave temperaturer. Smøreevne er i hvilken grad drivstoffpumpen og injektor vil bli utsatt for slitasje når drivstoffet anvendes. Renheten av diesel viser til sin mangel på vann og andre partikler, som, hvis lov til å bygge opp, kan skade drivstoffinnsprøytning.

Ny forskrift Svovel

Fra og med 2007 er alle dieselbiler designet bare for å bli drevet med Ultra Low Svovel Diesel (ULSD) i motsetning til LSD, den tidligere standarden. Denne nye utslipps regulering begrenser mengden av svovel i dieselbrennstoff til 15 deler per million eller mindre. Innen 1. desember, 2010, har EPA krevde at alt drivstoffet på markedet være av den nye ULSD variasjon.

diesel tilsetningsstoffer

Tilsetningsstoffer spesielt laget for diesel drivstoff er ofte inkludert i drivstoff eller selges til forbrukere for å legge til drivstoff selv. EPA hjemmeside inneholder en liste over alle de diesel tilsetningsstoffer registrert av produsenter. Foreløpig tilgjengelig for forbrukerne er hundrevis av tilsetningsstoffer laget av dusinvis av selskaper.

New Dieselkjøretøy

Som samfunn krever mer drivstoffeffektive biler, bilprodusentene er ivrige etter å bevise til forbrukerne at diesel og skitne ikke lenger trenger å være synonymt. 2009 så flere nye modeller av biler utstyrt med de mer effektive dieselmotorer, som produsentene håper vil skape en renere og mer sportslig sammenheng med ordet "diesel". Volkswagen avduket to dieselmodeller - en SUV (Touareg TDI) og en sedan (Jetta TDI). Mercedes-Benz, Audi og BMW har også diesel tilbud.