Er Trådløse Ting OK å bruke under Storms?

Er Trådløse Ting OK å bruke under Storms?


Ifølge National Weather Service, mobile enheter er trygt å bruke innendørs i tordenvær, som de ikke bruker ledninger som kunne bære den elektriske ladningen av et lyn mot kroppen din. Imidlertid bør telefoner og andre metallholdige enheter brukes med forsiktighet når du er utenfor, da de kan forverre virkningene av et direkte lynnedslag. I tillegg kan interferens fra stormer redusere effektiviteten av trådløst utstyr.

innendørs

Bor innendørs eliminerer ikke risikoen for å bli truffet av lynet under en storm. Lightning kostnad kan reise inn i huset ditt gjennom strømledningene eller avløp, og kan slå deg hvis du bruker en kablet enhet eller en telefon med ledning. Men batteridrevne enheter og mobiltelefoner er fine når de brukes innendørs, som deres mangel på ledninger betyr at de ikke vil bli påvirket selv om en bolt ikke reise langs strømledningene.

Utendørs

Du bør alltid se til å komme innendørs eller søke passende ly i tordenvær, som alle uteområder kan være utsatt for lynnedslag. Mens finne ly, må du ikke bruke en mobiltelefon eller andre trådløse enheter, spesielt hvis det har en metallramme. Selv om slike enheter ikke øker sjansene for at du blir truffet, kan de gjøre virkningene av en streik verre. Metaller lede strøm svært godt, og har metall nær huden din kan føre til mer alvorlige skader hvis du blir truffet.

Regn

Du bør unngå å bruke trådløse enheter ute i en storm selv om du ikke kan se noen lyn, da de kan bli skadet av regn. Alle elektriske enheter kan bli skadet hvis det kommer vann inn i deres krets, med berøringsskjerm enheter som smarttelefoner også sårbare for overflatevann. Hvis enheten har blitt vannskadet, slå den av og ta ut batteriet hvis det er mulig, samt eventuelle eksterne enheter. Plasser den i en lufttett beholder og dekke den med tørr ris. La det tørke i 24 til 48 timer, og teste på nytt.

Interferens

Uavhengig av eventuelle skader eller sikkerhetsmessige hensyn, kan trådløse enheter lide redusert ytelse under en storm. Dette er fordi enheter som mobiltelefoner og Wi-Fi utstyr bruker radiofrekvens for å kringkaste, som kan bli forstyrret av radiostøy produsert av et lynnedslag. Dette fenomenet oppstår når trådløse radiobølger kolliderer med radio støy av en tilsvarende frekvens, forårsaker både å bli forstyrret. Forstyrrelser ofte resulterer i treg og ustabil trådløs overføring mellom enheter.