Er det godt å ha katalysatorer i en Supercharged Mustang GT?

Katalysatorer har fått mye dårlig trykk i løpet av årene, og de har tjent det meste. Tilbake på begynnelsen av utslipp system, bly-pellet katalysatorer var den nest beste tingen å stikke en banan i eksosrøret, og ble garantert å drepe kraftproduksjon. I disse dager, selv om de bedre har kapasitet til å rydde enda et løft med forbedret Mustang eksos.

Hvordan en Cat Works

En katalysator fungerer som en slags kjemisk ovn. I de fleste katalysatorer, er det to faser: en river de ekstra oksygenatomer av av den svært giftige NO, NO2 og NO3 - kollektivt kjent som NOx - gasser, forlater uskadelig nitrogen gass og frittflytende oksygengass. Denne oksygengass kombineres med uforbrent brennstoff i det andre trinn av konverteren. som du kanskje forventer, som kombinerer ren oksygen med ubrent drivstoff skaper massevis av varme, akkurat som det ville i forbrenningskammeret. Denne varmen opprett begge prosessene, og syklusen fortsetter.

Legge til en Supercharger

Katalysatorer påvirker ikke motorens funksjon av kraftige motorer som de gjør turbo seg. På en turboladet motor, avgasser bygge opp trykk på den ene side av turbinbladene, spinne gjennom huset og skyte ut. I dette tilfellet er noen begrensning i systemet kommer til å øke sakte respons og øke boost lag. En supercharger, er beltedrevet fra veivakselen, ansikter ingen slike problemer: så langt som eksosanlegget er opptatt av, er motoren akkurat det samme, bortsett fra en effektiv økning i slagvolum. Så, de samme eksosanlegg grunnleggende anvendelse på en kompressormotor som en naturlig pustende ett.

mottrykk

Old-school visdom sier at alt du putter i et eksosanlegg kommer til å redusere hestekrefter, men øker dreiemomentet på grunn av en økning i mottrykk. For det første er "økning i mottrykk" ting en myte. Etter ca 1 tomme forbi eksosporten, er mottrykk alltid dårlig. Imidlertid er eksosgasshastighet god. Grunnen gamle skolebarn så en økning i dreiemoment oppstå med en økning i mottrykket er at de mindre avgassrørene som trengs for å opprettholde hastigheten skjedde også for å øke mottrykket. Så, frittflytende eksos i seg selv er alltid å foretrekke.

Størrelse og form

En supercharger skyver mer luft inn i motoren, slik at det å brenne mer drivstoff. Som produserer flere avgasser, noe som betyr at du trenger høyere flyt eksos bare for å opprettholde balansen. Det er et par måter å øke eksosstrømmen. Det ene er å bruke en cam med mer eksos timing. En annen er å ha eksosportene portet. En annen er å bruke større diameter header primærvalg. Det tredje er å bruke samme lengde overskrifter som encourange "scavenging". Scavenging oppstår når en "plug" av eksosgass fra en sylinder header rør skyter inn flettingen solfangeren, og skaper et vakuum som trekker gassene ut av neste sylinder. Scavenging bare skjer innenfor et visst turtallsområde; men når den gjør det, fungerer det som en slags "bakover supercharger."

Eksos System Design

Kortere header rør med større diameter oppfordrer scavenging ved høye rpm nivåer, og lange, tynnere rør oppfordrer scavenging ved lave turtall. På en kompressormotor, du kommer til å ønske å plukke et sett med overskrifter som skattekart i supercharger operasjonelle rekkevidde. Vakuumet av fjernings vil oppveie den ekstra boost i inntaket, holde ting balansert. I praksis betyr det at du bruker lengre og tynnere header primærvalg med en Roots-, Whipple- eller Screw-Type superchager, noe som gjør boost ved lave turtall. Hvis du bruker en sentrifugal kompressor som en Paxton Novi, vil du ønsker å gå med overskrifter forutinntatt mot høy rpm.

Hva med katter?

Hvis du har optimalisert resten av eksosanlegg, da et sett med høy flyt ettermarkedet katter dimensjonert til din header solfangeren diameter vil ha nesten ingen innvirkning på motorens effekt. I en godt designet eksosanlegg, er alt det harde arbeidet er gjort innenfor overskriften samleren selv. Etter det er eksos flyter rett og rask, og katalysatoren vil ha liten eller ingen innvirkning på ytelsen. Bassani keramiske-core, høy ytelse omformere er så nær industristandard som du sannsynligvis til å se; et par av 2,5-inchers boltet til en 600-wheel-hestekrefter, supercharged Mustang resulterte i ensifrede effekttap på høyt turtall. 600 hestekrefter, er du ikke kommer til å merke et tap som lav, og tapene ville bli lavere fortsatt med større katter eller lavere effektnivåer.