Enkel veiledning for lyd og videokabler

Enkel veiledning for lyd og videokabler


Kablene som brukes til å koble lyd- og videoutstyr har endret seg over årene. Disse endringene er sammenfallende med innføring av nye systemer er opprettet for å styrke den generelle lytting og seeropplevelse. Avhengig av hvilken type utstyr du vil koble til, kan du bruke bare én kabel eller en variasjon.

koaksial Video

Den mest gjenkjennelige kabeltilkobling, koaksialkabel opprinnelig koblet til en antenne til en analog TV for å gi både lyd- og videosignaler. En annen vanlig bruk for koaksialkabler inkluderer koble en videospiller til en analog TV. Koaksial video forblir kabeltilkoblingen oftest brukes til å motta kabel- og satellittsendinger. Nå, derimot, kobler du kabelen til en digital omformer boks levert av kabel eller satellitt-selskapene for bedre signal klarhet. Disse kablene gir grunnleggende kvalitet, bortsett fra når det brukes med en digital omformer boks.

RCA

RCA-kabler inkluderer flere fargekodede kontakter. Avhengig av kontakter som brukes, kan disse kablene tilveiebringe et analogt audioforbindelse eller en kombinasjon av analog audio og video kompositt. En typisk RCA-kabel har en hvit venstre-kanals lyd-kontakt og en gul komposittvideokontakt. Denne typen tilkobling gir mono-lyd. Inkludert en rød kontakt legger høyre-kanals lyd for stereolyd.

S-video

En enkelt kabel for en analog video og lyd-overføring ordningen, S-videokabler enten komme med en fire eller syv-pinners kontakt. Vanlige bruk av en S-video-tilkobling inkluderer TV, DVD-spillere, digitale videoopptakere, spillkonsoller og noen videospiller. S-video-kabler gir mellomtone lyd og bilde som gir en forbedring i forhold til kompositt video og koaksialkabler.

Component Video

En komponent videotilkobling sender signaler over tre RCA-kabler, vanligvis rød, grønn og blå i fargen. Avhengig av systemet, disse kablene ofte skille lysstyrke, blå og røde av video i tre forskjellige signaler eller de skille de røde, grønne og blå videosignaler. Noen systemer kan støtte begge signaltyper. Andre ikke kan, så hvis bildet ser ut til å ha en grønn fargetone, har du mest sannsynlig har kablene koblet feil. Mange analoge TV-er og spillkonsoller støtte en komponentvideotilkobling.

HDMI

Høy-Definition Multimedia Interface kabler gi den høyeste kvalitet HD 1080p video-overføring er tilgjengelig i dag. En HDMI-kabel gir også høy oppløsning lyd fra den samme, enkelt kabel. HDMI støtter alle lyd, inkludert den høyeste kvalitet Dolby True HD og DTS-HD Master Audio. På grunn av den overlegne ytelsen de tilbyr, HDMI-kabler kobler ofte digitale mottakere til HD-TV-er. Andre HDMI-tilkoblinger inkluderer Blu-ray-spillere og andre HD-video maskinvare.