Endre Oil i My 2011 RAV4

I januar 1996, Toyota introduserte helt nye RAV4 kompakt SUV til det amerikanske markedet - to år etter at den debuterte i Japan. Den 2011 RAV4, som var langt mer raffinert enn debuten modell, kom standard med en 2,5-liters firesylindret motor som produserte 179 hestekrefter. RAV4 basis 2,5 liters motoren som brukes en olje livet system for å minne sin eier når det var tid for et oljeskift. Oljeskift på base 2011 RAV4 er en ganske enkel prosess, til tross for den uvanlige stil av filter den bruker. Når du har fullført oljeskift, må du nullstille olje livet systemet manuelt.

Bruksanvisning

Oljeskift

1 Start motoren og la den gå på tomgang til den når driftstemperatur - omtrent halvveis opp temperaturmåleren.

2 Åpne panseret på RAV4 og skru av oljepåfyllingslokket fra toppen, passasjersiden av motoren. Wedge bremseklosser under bakhjulene, deretter plassere et gulv jack under jekkpunktet - den eksponerte delen av underramme - rett bak midten av støtfangeren. Løft fronten av RAV4 i luften og sette bukker under de forsterkede klype sveiser rett bak forhjulene. Senk bilen på bukker.

3 Krype under fronten på bilen og finne tappepluggen på den bakerste delen av bunnpannen. Plasser et avløp fat under under dreneringspluggen og løsne dreneringspluggen med en seks-punkts, box-end skiftenøkkel. Pakk en tykk butikk klut rundt hånden for å beskytte den fra varmen og fjern tappepluggen for hånd. La oljen renne ut av oljepanne til sin flyt bremser til en treg drypp.

4 Rengjør avløpspluggens gjenger med en ren, lofri klut og skru tappepluggen i bunnpannen for hånd. Skru tappepluggen til 30 fot-pounds, med en momentnøkkel og seks-punkts kontakten.

5 Finn oljefilteret boliger - metallhus med en hard, plastlokk - på siden av bunnpannen, og plasser renne pannen under den. Løsne oljefilterlokket, ved hjelp av en skralle og Toyota verktøy No. 09228-06501 eller 64 mm oljefilter cup, før oljen begynner drenering fra filterhuset. Når olje stopper drenering fra huset, skru av lokket fra filterhuset.

6 Trekk oljefilteret og O-ringen fra hetten. Rengjør innsiden av lokket og sine tråder, med en ren, lofri klut. Rull en ny O-ring - følger med den nye oljefilter - ned lokket til den sitter i sin cutout i hatten. Sett et nytt oljefilter i filterlokket olje, påføre et lag med ny 5W-20 motorolje til O-ringen med fingeren og hånd tråd lokket på filterhuset. Dreiemoment hetten til 18 fot-pounds, med en momentnøkkel.

7 Senk bilen til bakken. Sett en ren trakt inn i oljepåfyllingshullet og hell 4,7 liter ny 5W-20 motorolje inn i motoren.

8 Stram oljepåfyllingslokket. Start RAV4 er motoren og la den gå på tomgang i ca 30 sekunder. Sjekk for lekkasjer fra under bilen. Slå av motoren, så sjekker oljenivået. Kontroller at oljenivået er i den øvre hullet i peilepinnen. Tilsett mer olje etter behov, for å nå dette nivået.

9 Ta det gamle olje og filter på en brukt bil-væske recycler eller en auto deler butikken for avhending.

Tilbakestille Oil Livet System

10 Vri tennings til "On" posisjon, trykk på og slipp tripptelleren knappen til "turen" lesing viser.

11 Vri tennings til "Off" posisjon.

12 Trykk og hold tripptelleren reset-knappen, og slå av tenningen til "On" posisjon. Fortsett å holde tripptelleren reset-knappen til tripptelleren leser "000000." Vri tennings til "Off" posisjon.