En sammenligning av Flat Screen LCD & Plasma TV

Flatskjerm-HD-TV har dukket opp som et mer populært format enn bakover eller front-projeksjon TV, som i 2011. Forbrukerne har to valg når det kommer til flatskjerm-TV: liquid crystal display eller plasma. Hver teknologi har sine fordeler, og forbrukerne må vasse gjennom en stor mengde spesifikasjoner for å bidra til å velge riktig TV for dem. Begge teknologiene har full 1080p HD-visning, og begge kommer i widescreen, 16 av 9 sideforhold.

Plasma

Plasma-TV-er ansett for å være emissive skjermer, noe som betyr at de er selv belysning. Disse omfatter to gjennomsiktige glassplater med et lag av bildeelementer som består av gassfylte celler i mellom. Når en plasma-TV slås på, elektroder sende en elektrisk strøm til cellene, noe som får dem til å ionisere, og at gass frembringer høyfrekvent ultraviolent stråler, å få skjermen til å lyse opp for å farge nødvendig. Teknologien gir svært nøyaktige farger og lys. Den typiske plasma-TV varierte mellom 37 inches og 65 inches diagonalt, og prisene varierer mellom $ 800 og $ 7000 for mainstream-modeller, som i 2011.

LCD

En LCD regnes som en gjennomsiktig skjerm, noe som betyr at lyset passerer gjennom skjermen fra en lyskilde bak LCD-panelet, enten et fluorescerende lys for konvensjonelle LCD-skjermer eller en light-emitting diode lys for LED-modeller. Som lyset skinner gjennom skjermen, distribuerer et diffusjon panel lys til skjermen. LCD-skjermer er bygget opp av to polariserte gjennomsiktige paneler og LCD-løsning i mellom. De flytende krystallene selv opptre som skodder, tillate eller blokkere lys for å danne riktig bilde. LCD-TV-er solgt i mindre størrelser og prisklasser er konkurransedyktige med konvensjonelle TV-apparater. LCD-skjermer varierer i størrelse fra 15 inches til 65 inches, og prisene varierer fra så lite som $ 400 til flere tusen dollar, som i 2011.

forskjeller

Ifølge "PC World," plasma-TVer holde en kant i bildekvalitet enn LCD-skjermer. En grunn er at LCD-skjermer har en tendens til å ha en lavere kontrastforhold - et mål på omfanget av lyset en TV kan produsere - enn plasmaer. I tillegg LCD-skjermer har lavere responstid enn plasma, som kan føre til uskarpe bilder under raske scener. Men LCD-skjermer har en tendens til å være et bedre alternativ for visning i rom som er godt opplyst, og er ikke utsatt for varme opp som plasma, noe som reduserer behovet for en kjølevifte. I tillegg plasma-TV er utsatt for innbrenning, hvor en etter-bilde er beholdt på skjermen.

betraktninger

Ifølge crutchfield, LCD-TV er et bedre valg for forbrukere som ønsker en tynn TV, som ser TV i rom med sterkt lys, og som prioriterer strømforbruk fordi LCD-skjermer har en tendens til å bli mer energieffektive enn tilsvarende størrelse plasmaer. På den annen side, forbrukere som ønsker dypere svart og rikere, mer intense farger, og som ønsker en bredere synsvinkel, og ønsker jevnere bevegelse under raske actionsekvenser, vil foretrekke en plasma-TV.