En oljelekkasje i en manuell girkasse

En oljelekkasje i en manuell girkasse


Lekkasjer fra bunnen av bilens motor kan være bekymringsfull og forvirrende. Bestemmelse av området for lekkasje, og årsaken er viktig for helsen til en bil, spesielt hvis lekkasjen er av en manuell girkasse.

Funksjon

En manuell girkasse huser flere tannhjul som trengs for å flytte en bil fremover i fart, fra lavere gir til et høyere gir. Smøreoljen inne holder girene beveger seg jevnt, slik at friksjonen ikke bære dem ned eller få dem til å fryse opp.

betraktninger

En oljelekkasje fra manuell girkasse er vanligvis brun til mørk i fargen, som svart. Dette farget lekkasjen også kan være fra differensial eller motor, så du må kontrollere hvor lekkasjen kommer fra ved å analysere hvor det faller på bakken og etter lekkasjen tilbake opp i bilens buk.

Betydning

En liten lekkasje bør ikke være et stort problem, ettersom det kan være på grunn av en utett pakning eller tetning. Hold et øye med girolje nivå for å sørge for at store mengder olje ikke går tapt. Hvis store mengder starter lekker, bør en profesjonell mekaniker konsulteres.