En mekaniker Safety Inspection Sjekkliste for motorsykler

Hvis du sitte på en motorsykkel i USA og lever i en tilstand som krever sikkerhetsinspeksjoner, til slutt må du få motorsykkelen inspisert. Inspeksjonen er å sørge for motorsykkel vil ikke svikte samtidig er ridd på offentlig vei, potensielt skade eller drepe deg eller tilskuere. Statlige motorsykkel inspektører og mekanikk sjekke de samme tingene du bør under pre-ride inspeksjon.

Signaler: Lys og Horn

Motorsykkel lys er en viktig del av kontrollen. De signal til resten av trafikken dine intensjoner for å snu og stoppe. Hornet er en viktig signalapparatet. Å være på en motorsykkel, er det gode tider for å trenge et horn, som for eksempel når en person er i ferd med å slå inn kjørefelt på toppen av deg.

Drivverk: Lager, Chain, Kabler

Hjulene roterer på et sett av lagrene; hvis de ikke er skikkelig smurt og tatt vare på, vil de mislykkes, med dårlige resultater. Det samme gjelder for drivkjede. Disse er vanligvis god for ca 10 000 miles og er underlagt road skitt stretch og slitasje. Kablene er en annen inspeksjon element som vil slites ut og potensielt bryte på et uheldig tidspunkt.

Bremse: Dekk og bremser

På en motorsykkel, dekk er en stor slitasje element og en betydelig del av kontrollen. De trenger å ha god slitebanen og press, så mange ulykker er forårsaket av dekk svikt. Bremsene må også være i god form.