En forklaring av de forskjellige typene av Dekk

En forklaring av de forskjellige typene av Dekk


Dekk er blant de essensielle komponenter som definerer bilens håndtering evne, ytelse og sikkerhet. De fleste biler leveres med standard dekk egnet for kjøring i et bredt spekter av forhold. Men noen high-end biler leveres med spesialiserte dekk for bestemte typer kjøring. Du kan også legge til ettermarkedet dekk og hjul for å gi bilen din ytelse egenskaper du ønsker.

Helårsdekk

Helårsdekk representerer et kompromiss mellom trekkraft, ytelse, kjøreegenskaper og holdbarhet. De kommer standard på de fleste nye biler og er blant de mest tilgjengelige ettermarkedet dekk også. Generelt vil helårsdekk gjør det bra på våte eller tørre veier, og selv lett snø eller is. De bærer også på et moderat tempo og kan komme med en garanti for inntil 100.000 miles.

ytelses~~POS=TRUNC Dekk

Ytelse dekk tilbyr forbedret ytelse for sportsbiler og luksusbiler. De har høyere hastigheter enn all-terreng dekk, noe som betyr at de kan gi trekkraft selv ved høye hastigheter. Foruten spesielle dekkmønster, ytelse dekk også bruke mykere materiale. Dette betyr at de vil slites ned raskere enn helårsdekk, selv under normal kjøring. De gjør også mindre å dempe humper i veien og kan gi en bumpier ride kvalitet.

vinterdekk

Vinterdekk har treads designet for å håndtere snø og is. De er egnet for tørre asfalten også, men dekkmønsteret kan føre til en noe humpete tur. Vinterdekk kommer i to hovedtyper: piggfrie og studdable. Piggfrie vinterdekk gi ekstra trekkraft helt gjennom materialsammensetning av dekket og dekkmønsteret. Studdable vinterdekk legge til spesielle hull for å skru på metallstendere, som graver i isen og skape best veigrep på vinterføre.

Off-road dekk

Off-road dekk er laget for lette lastebiler og SUVer. De er vanligvis bredere enn vanlige dekk og inkluderer store dekkmønster for å gripe vertikale flater eller få trekkraft i gjørme eller på løs grus. Mens off-road dekk kan operere trygt på tørre, asfalterte veier, kombinert med off-road suspensjoner av SUVer og lastebiler de skaper en tur kvalitet at enkelte sjåfører og passasjerer kan finne ubehagelig.