Eksakt materialer som trengs for å male en bil

Eksakt materialer som trengs for å male en bil


Hvis du er ute etter å male bilen, men ikke ønsker å forlate jobben i andres hender, er det mulig å gjøre det selv. Alt du trenger er de riktige materialer og litt instruksjon og du vil være klar til å fullføre oppgaven med å male bilen.

Preparat

Du trenger et lukket rom med god plass til å male bilen. Vind og rusk gjøre det umulig å fullføre oppgaven utendørs. Sørg for å dekke eventuelle flater som du ikke ønsker å få male på med en malers dråpe klut eller ark av plast. Maskeringstape er viktig for å dekke noen del av bilen din som du ikke vil ha malt, og kan brukes den sammen med plastfolie for å dekke store flater som vinduer, dekk og støtfangere.

Sikkerhet

Beskytte deg selv fra den sterke kjemikalier i malingen er av største betydning. Goggles som gir en forsegling vil beskytte øynene mot partikler, maling og damp som kan forårsake alvorlige skader. En høyverdig maske er også nødvendig. Standarden malers maske kan hindre innånding av maling eller partikler, men kan ikke være sterk nok til å blokkere de giftige damper som følge av maleriet i et lukket rom. Nitril hansker vil beskytte huden mot de gamle malingspartikler under slipeprosessen, samt den nye malingen skjer. Alle disse sikkerhetsutstyr bør brukes ved hvert trinn.

Pre-maleri

Før maling, må du sand den gamle malingen av. Dette kan oppnås med et sandpapir korning hvor som helst 80-220 på en slipeblokk eller pussebrett. Bruk en sparkel eller et glass kitt for å fylle eventuelle bulker eller hakk i overflaten av legemet for å gi kjøretøyet en glatt overflate. Når kitt eller filler er tørr, kan du bruke sandpapir for å jevne det ut.

primer

Før maling, må du bruke et lag med primer, som vil fungere som en sealer til metall i kroppen. Dette vil også hjelpe til med å skape en jevn overflate slik at malingen vil se glatt etter at det er brukt. En epoksy-basert primer skal hjelpe til korrosjonsmotstand, og vil gå videre mye lettere enn andre primere. Du trenger en sprøytepistol å bruke primer, som bør gjøres i jevn horisontale sveip. Det kan ta mer enn ett strøk for å oppnå sluttresultatet av en solid farge med ingen av under metall synlig.

Maleri

Det er mange alternativer for typer maling, men en av de beste er en uretan-basert maling. Dette vil hjelpe til beskyttelse av UV-stråler, som forårsaker fargen å falme. Sørg for å rengjøre pistolen av rest primer før du legger lakken, og påføre malingen i jevn, horisontale sweeps. Det kan være nødvendig å bruke mer enn ett strøk.