Effekten Utgang fra en iPodIPod har mange former og evner, men hver har et felles element: en forsterket hodetelefonkontakt. I 2006, et søksmål hevdet iPod var i stand til lydnivåer så høyt det kan føre til hørselsskade, men iPod-effekt forsøk på å balansere lyd kravene til lyttere med batteri bevaring.

Apple Spesifikasjoner

Apple viser ikke effekten produksjonen ved sine iPods på sine Teknisk spesifikasjon sider, men informasjonen i offisielle vanlige spørsmål og andre områder bekrefte at hodetelefonforsterker på hver iPod-modell legger ut 60 milliwatt av total makt, 30 mW på hver av venstre og høyre kanal. I tillegg, "Stereophile" magasinet har målt impedans på en iPod på mellom 4,5 og 6 ohm. Ett element Apple gjør fremme er et frekvensområde på 20 Hz til 20 000 Hz, men tester har vist en redusert respons på bass slutten av lydspekteret.

Forsterker Produksjon

Selv om iPod-spesifikasjoner har vært relativt konsekvent, utforming og produsent av hodetelefonforsterker variert gjennom årene. Fra iPod begynnelse i 2001 gjennom 2006, Apple kontrakt med Wolfson Microelectronics å produsere sine lyd chips. I 2007 Cirrus Logic begynte å produsere chips, som vises i alle iPod-modell, inkludert den lille iPod Shuffle. Endringen i produsenten har resultert i subtile endringer i frekvensrespons, men vil strømforbruket ble ikke endret.

inndataenheter

IPod hodetelefonforsterker ble gjort for å drive forbruker hodetelefoner og bør ha nok strøm og riktig utgangsimpedans for dette formålet. Imidlertid kan signalet være utilstrekkelig for bruk som linjenivå inngang til et hjem eller bil lydsystem. Dette er først og fremst på grunn av lavt signalnivå iPod genererer for å beskytte sin batterilevetid. For best resultat når du kobler iPod til en linjenivå inngang, bør du bruke en forforsterker eller en forsterker laget for bruk med bærbare enheter.

Lydnivå

IPod lydnivå har blitt målt til så høyt som 115 desibel, nok til å forårsake hørselsskade når opplevd i lengre perioder. På forespørsel fra europeiske regjeringer, Apple begrenset iPod lydnivå 100 dB for alle enheter som selges i Europa.