Dynamo Spesialverktøy

Dynamo Spesialverktøy


Et kjøretøy dynamo er også kjent som en generator. Det fungerer i samarbeid med bilens spenningsregulator og batteri for å generere elektrisitet. Det holder elektrisk strøm er nødvendig for å kjøre lys, starter og andre enheter. Testing, erstatte eller reparere en dynamo krever spesialverktøy utover den grunnleggende pipenøkkel, skrustikke grep eller skrutrekker.

tester

Dette er en tilpasset anordning som tester for defekte dynamoer og utfører en fullstendig kontroll av batteriet. Batteriet er festet med kabler til dynamoen og arbeider hånd i hånd med det å kjøre det elektriske systemet på bilen din. Testeren sjekker den nåværende tilstand av ladningen på vedlikeholdsfrie batterier og vanlige modeller. Den søker også for dynamoen utgangsspenning og eventuelt overskudd av startstrøm.

Avtrekker og Installer

Dette verktøyet fjernet og installerer en dynamo hele trinse. Dette systemet har generatordrivreim knyttet til den. Drivremmen blir dynamoen er drivhjulet som genererer elektrisitet som skal lagres av batteriet.

Ratchet eller strammer Breaker Bar

Bilens dynamo drives av bilens drivreim. Beltet må fjernes for å fjerne generatoren. Båndet vikles rundt en trinse som kalles en strekkanordning, som holder beltet stramt mens det viser dynamoen drivhjul. For å fjerne beltet, må du avlaste beltets spenning med en rachet eller "strammer breaker bar."

isolator Wrench

Denne type isolert skiftenøkkel hindrer utilsiktet støt fra batteriet når du fjerner batteriledningen fra dynamoen. Mutteren som holder batteriledningen trenger en isolert fastnøkkel til å holde batteriet terminal stud hvor ledningen er festet vris.