Dodge Dakota Safety Tilbakekalling

Produsere høy kvalitet kjøretøyer har vært Dodge hovedfokus helt siden det er grunnlaget nesten et århundre siden. På slutten av 80-tallet Dodge introduserte Dakota lastebil til sine forbrukere. The Dakota anses å være en kompakt pickup lastebil, mindre enn sin kollega, Dodge Ram. Når det gjelder ytelse, kan den håndtere mange av de tunge jobbene og fortsatt beholde komfort, luksus, og lavere pris som en kompakt lastebil tilbud. Dakotas er ikke perfekt skjønt; det siste tiåret Dodge har utgitt tilbakekallinger for å sikre deres sikkerhet.

Powertrain

I 2001 en tilbakekalling ble initiert på 2001-2002 4x4 modeller av Dakota fordi den elektriske skiftet overføre saken iblant funksjonsfeil forårsaker bilen å rulle bort plutselig hvis parkeringsbremsen ikke er i bruk. Potensielle enheter som er berørt av dette nådde 85 400. I 2007 annet tilbakekalling ble igangsatt på grunn av Dakota tenningen og park Shift Interlock System, som noen ganger blir virkningsløs slik at girspaken skal flyttes selv om det er ingen nøkkel. Dette problemet kan føre til at bilen til å rulle bort selv om det er i 'park' posisjon. Om 576 418 enheter ble potensielt berørt av denne tilbakekallingen.

Suspensjon

2000-2003 Dodge SUVer og Pickuper inkludert Dakota ble diagnostisert med en farlig suspensjon problem i 2004. forhjulsoppheng øvre kuleleddet hadde en stor sjanse til å bryte og iført seg raskt på grunn av eksponering for fukt. Når dette skjedde, kunne kuleledd skille forårsaker føreren mister kontrollen over kjøretøyet. Potensielle rammet biler av denne saken nådde 592,707 enheter.

Bremser

Service break problemer er potensielt dødelig for sjåførene. I februar 2006 utstedte Dodge en 2006 Dakota tilbakekalling potensielt påvirker 39,274 enheter. Pickup lastebiler som var utstyrt med fire hjul Blokkeringsfrie bremser hadde en mulig feil i ABS elektroniske styreenheten. Den funksjonsfeil kan føre til ubalanse i det fremre og bakre bremser og for tidlig låsing av bakbremsene. Når dette skjer, kan styre kjøretøyet være vanskelig og kan føre til en plutselig krasj.

Elektrisk system

I oktober 2003 ble en tilbakekalling laget på 2001-2003 Dodge Dakota modeller med manuell girkasse. Den hodelykt og dash ledningsnettet hadde blitt kjent for å irritere når clutchpedalen ble brukt, forårsaker frontlykter, vindusviskere, blinklys, horn og lysanlegget virker. Med alle elementer berørt, en sjåfør hadde ingen måte å signalisere eller advare andre drivere på veien og kan også miste sikten i løpet av natten. Om 50 082 enheter ble potensielt berørt av dette problemet.