Dobbel DIN Stereo Specs

Dobbel DIN Stereo Specs


The Double DIN (som står for Deutsches Institut für Normung, som var den tyske standarder instituttet som først utviklet spec) stereo spec er en standard satt ned i en internasjonal standardiseringsorganisasjon (ISO) 7736 hvitt papir. Det tilsier en standardisert størrelse for bilstereoanlegg, det være seg en enkel DIN eller dobbel DIN.

dimensjoner

En dobbel DIN er syv inches bred og fire inches høy. En enkelt DIN enhet er syv inches bredt og to inches høy. Det er ikke pålagt minimum eller maksimum på dybden av enheten.

Elektrisk

Det er ingen elektriske standarder satt ned for dobbel DIN standard; doble DIN-standarder bare diktere dimensjon. De elektriske kravene er helt avhengig av merke og modell av bilen, selv om dette er diktert mer av batteriet som brukes enn av noe annet.

Adopsjon

Hver bilprodusent i det nordamerikanske og europeiske markedet har brukt DIN-standarden siden 90-tallet, enten enkel eller dobbel. Men ikke alle biler har lett tilgjengelige bukter og noen krever fjerning av betydelige deler av dashbordet for å få tilgang til DIN bukter. Av nødvendighet, har ettermarkedet bilstereoleverandørene alt tatt i DIN-standarder som det er den eneste måten de kunne installeres i ettermarkedet.