DIY: Transom Inspeksjon

Glassfiber transoms normalt ende sine liv som sterk som de startet, fordi glassfiber er ugjennomtrengelig for vann med mindre noen gjør noe dumt som ikke forsegle en boret hull. For dem som eier trebåter, kan en myk akter være kiss of death for båten. Uten en sterk akterspeilet, kan hvilken som helst type ut-stasjon eller påhengsmotor blir ustabile og hindre arbeidet med å trimme båten. Det er den best case scenario. Worst-case scenario ville være akter feil som resulterer i tap av motoren, og muligens senkingen av båten. Det er derfor eiere av tre båter må inspisere akterspeilet hver så ofte for svake punkter og reparere dem før de blir et problem som er økonomisk drivverdige å reparere.

Bruksanvisning

1 Ta båten ut av vannet. Se ned lengden på akterspeilet fra både babord og styrbord side, inspeksjon for feil som peeling og / eller flasser maling, bobler eller klumper i akterspeilet. Peeling maling, bobler eller klumper indikerer vannmettet tre.

2 Forsiktig på akterspeilet med en liten aluminiums hammer. Starter på toppen av den ene side av akterspeilet og langsomt arbeide rett ned til bunnen, mens tappe flere ganger. Flytt over ca 2-inches og gjenta. Hold deg i bevegelse over to inches av gangen og å tappe fra topp til bunn til å nå den andre siden av hekken. En sterk tappe lyd indikerer sterk tre, mens en kjedelig dunk indikerer et sted som trenger oppmerksomhet.

3 Hev motor eller ut-kjøre opp til toppen av sin reise. Ta tak i nedre enhet og flytte den opp og ned. Se etter flex i akterspeilet. En god, stiv akterspeilet vil ikke bøye. Hvis noen bevegelse i akterspeilet er kjent, vil du ikke trenger noen reparasjoner vil være nødvendig.

Hint

  • Tapping for hardt med en hammer vil resultere i hammer flekker på akterspeilet.