DIY: Torpedoveggen høyttalerkabinetter

DIY: Torpedoveggen høyttalerkabinetter


Dørpaneler er ikke de ideelle steder for high-end bilens høyttalere. Det er derfor mange lydentusiaster lage tilpassede kabinetter, som vanligvis er installert på kick paneler for å utjevne avstanden lyden reiser fra høyttalerne til lytteren. Å gjøre disse vedlegg kan være verdt innsatsen målt i form av lydkvalitet.

Bruksanvisning

1 Finn et godt ventilert plass til å arbeide. Don hansker og respirator.

2 Mask de omkringliggende stedene i bilen ved hjelp av maskeringstape og aluminiumsfolie.

3 Bland glassfiber harpiks i maling skuffen, per produsentens instruksjoner for kvantitet.

4 Kutt klut til en omtrentlig størrelse etter behov. Husk at du kan kutte stykke ned, og at kluten vil lett krympe etter harpiks er brukt.

5 Dypp kluten i harpiksen blanding. Lay harpiks fylte klut i den maskerte kick-panel område, danner det å forme. Fjern eventuelle bobler med pensel. La dette tørke.

6 Trekk tørket panelet fra kick-panelet område og fjern folien.

7 Kutt dowel å skape støtte for ringen som høyttaleren vil bli montert. Trim pluggene som trengs for å skape den ønskede vinkel for høyttaleren etter at den er installert. Lim plugg støtte til monteringsringen med varmt lim.

8 Lim støttene til ferdig iden av kabinettet med varmt lim. Dypp en annen stykke tøy inn i harpiks og vikle den rundt monteringsringen og baksiden av kabinettet. Stift kluten til baksiden av skapet og rundt den ytre vendte side av monteringsringen.

9 Tillat fronten av kabinettet for å tørke. Fylle eventuelle hull eller hull med sparkel kitt, blandet med produsentens anbefalte mengden herder. La det tørke, deretter sand med 800-sandpapir til glatt.

10 Gjenta påføringen av lag og sparkel kitt til ønsket tykkelse er oppnådd; vanligvis tre eller fire er alt som kreves.

11 Skjær overflødig tørkede glassfiber med metallsaks. Sand vedlegg til ønsket nivå av glatthet.

12 Skjær ut høyttaleren åpning med bajonettsag. Sand den indre kanten til å finjustere høyttaler-størrelse åpning.

1. 3 Bor en 1/4-tommers hull på baksiden av kabinettet for å imøtekomme speaker wire. Bor to 1/8-tommers hull for skruer.

Hint

  • Praksis med noen utklipp av klut for å få ned den riktige mengden av glassfiber harpiks. Du ønsker å finne den rette balansen av fleksibel arbeidstid og tørketid.
  • Du kan spray stykker og teppe områder med silikonbasert glidemiddel i stedet for aluminiumsfolie.
  • Røyk og støv fra glassfiber er skadelig. Husk alltid å riktig ventilere arbeidsplass, og bruke egnet åndedrettsvern.