DIY Spray Bedliner

En spray-on bedliner forbedrer det estetiske utseendet på en pick-up boks sammen med å gi beskyttelse mot rust, korrosjon, bulker, etsende eller farlig materiale, og skrubbsår. Bruke en spray-on bedliner selv er mer kostnadseffektivt enn å ha en profesjonell gjelder belegget.

Supplies

Det er flere spray-on bedliners som Herculiner, tilgjengelig på personmarkedet. Disse kan kjøpes i lokale auto deler forhandlere.

Avhengig av størrelsen på pick-up boks, 6 qt. av spray-on bedliner er behov for en 6-fots seng - 8 qt. er nødvendig for en 8-fots seng. Det anbefales sterkt at en ekstra qt. er kjøpt for å sikre at det er nok.

Elementer som kreves for å bruke en spray-on bedliner inkluderer: 80- til 120-sandpapir eller slip Scotchbrite pad; 1 qt. Aceton, xylen eller MEK Solution; 1 1 / 2- eller 2-tommers maskeringstape; beskyttende eller gamle klær; luft sprøyta; luft sprøyta munnstykke; luftkompressor som vil oppnå 40-60 PSI avhengig av spray-on merkevare; og plastfolie eller papir.

Prosess

Fjern bakluken i henhold til produsentens instruksjoner. Påfør maskeringstape til kantene av pick-up-boksen etter fjerning av bakluken. Fjern gummiplugger og bruke maskeringstape over hullene.

Scuff innsiden av pick-up boks med sandpapir eller Scotchbrite slipemiddel. Feie ut pick-up boksen og tørk overflaten med Aceton, MEK eller xylen.

Dekke eventuelle områder som kan motta spray med enten plastfolie eller papir. Påfør spray-on bedliner.

Opprydding eventuelle søl, fall eller overspray. La boksen tørke i minst fire timer, og deretter bruke en UV topcoat protectant. Tørre 24 timer før erstatter bakluken, gummiplugger og bruk av pick-up-boksen.

Tips

Sand eller slipe pick-up box to ganger for å sikre at spray-on bedliner vil følge overflaten.

Les instruksjonene for spray-on bedliner å sikre riktig dysestørrelse brukes på sprøytepistolen.

Påfør spray-on bedliner i et godt ventilert område.