DIY oksygen sensorer på 1997 BMW Z3 Roadster

Z3 gjorde sin første opptreden i USA i 1996 modell år med bare en 1,9-liters firesylindret motor. I 1997 BMW lagt inn en valgfri 189-hestekrefter, 2,8-liters sekssylindret motor for å komplettere sin standard 138-hestekrefter, 1,9-liters motor. Basen-nivå fire-sylinder på 1997 Z3 bruker to oksygensensorer, en før katalysatoren og den ene etter den. Disse oksygen sensorer er ansvarlig for å holde nøye med på luft-til-fuel ratio og skadelig eksosutslipp, ved å teste oksygentetthet i eksosanlegget. Skifte 1997 Z3 er oksygen sensorer er en grei oppgave som de fleste DIYU mekanikere kan fullføre med relativ letthet.

Bruksanvisning

fjerning

1 Løft fronten på Z3 med et gulv jack og skyv bukker under sitt rammebjelker. Senk bilen på bukker.

2 Krype under midten av bilen og finne katalysatoren - lyddemperen lignende gjenstand like etter eksos går fra to rør til ett rør. Den oppstrøms oksygenføler er skrudd inn i eksosrøret like før katalysatoren og den nedstrøms sensoren hvis skrudd inn i røret like etter katalysatoren.

3 Spor mislyktes oksygen sensor ledningsnett oppover til du finner der den kobles til bilens viktigste ledningsnett. Koble sensoren ledningsnett fra Z3 ledningsnett. Trekk oksygen sensor ledningsnett fra føringsklemmene. Fjern den mislykkede sensor, ved hjelp av en skralle og oksygen sensor kontakten. Gjenta dette trinnet for den andre sensoren om nødvendig.

Installasjon

4 Påfør et tynt lag med en anti-seize sammensatte til den nye oksygen sensorens tråder. Vær forsiktig for ikke å få noen anti-seize på tuppen av sensoren. Træ nye sensoren inn i sine respektive hull i eksosrøret for hånd.

5 Stram oksygen sensor til 37 fot-pounds ved hjelp av momentnøkkel og oksygen sensor kontakten.

6 Route oksygen sensor ledningsnett oppover mot Z3 ledningsnett, trykke ledningene inn i sin routing klipp som du går. Plugg oksygen sensor ledningsnett inn i Z3 er sele.

7 Gjenta trinn 1 til 3 for å installere annen oksygensensoren, hvis du fjernet det.

8 Hev bilen ut av bukker og fjerne jack stands. Senk bilen til bakken.

Hint

  • BMW teknisk service bulletin nr 11 06 98 sier at det er et kjent problem med lambdasonder utvikle en dårlig forbindelse, noe som resulterer i en "Check Engine" lys. BMW er reparere denne feilen gratis, så sjekk med din lokale BMW-forhandler for å se om Z3 er en av de berørte kjøretøyene før du utfører denne reparasjonen.