DIY Motorsykkel Gel Seat

DIY Motorsykkel Gel Seat


De fleste motorsykkel Setene er komfortable nok for korte turer, men kan bli en reell smerte i bak under lengre turer. En av løsningene er å erstatte setet med en ettermarkedet gel sete, som bruker en polymer gel å spre rytteren & # 039; s vekten jevnt og negere vibrasjon. Dessverre er disse setene er svært kostbart. Som et alternativ, kan lagersete modifiseres med en gel innsats for en brøkdel av prisen.

Bruksanvisning

1 Fjern setet fra motorsykkelen og måle bredden og lengden. Skaff en gel sete pad, ved hjelp av målinger for å bestemme ønsket størrelse.

2 Vend setet over og fjerne dekker. De fleste setetrekk er sikret med stifter rundt den indre kanten av setet pannen. Fjern stifter med en flat skrutrekker og trekk dekselet av.

3 Snu setet over, høyre side opp og legge gel pad over setet. Bruke en permanent markør for å spore konturene av gelputen på setet skum. Marker alle andre områder av setet & # 039; s skum som du ønsker å fjerne for komfort grunner. Fjern gel pad.

4 Ved hjelp av en vinkelsliper, fjerne skum fra de merkede områdene. Bruk lange, bevisste bevegelser for å fjerne små mengder av skum på en gang, trekke vinkelsliperen mot deg. Stopp av og til og test-plass gel pad på trimmet område. Fortsett trimming skummet inntil gelputen i flukt innenfor det ønskede området. Fjerne skum fra andre merkede områder.

5 Spray den trimmede utsparing i setet skummet og bunnen av gelen puten med et klebemiddel. La limet tørke i ett minutt og legg gel pad på setet skum.

6 Ved hjelp av en saks, skjære et ark av 1/4-tommers åpen-celle skum til formen av setet. Spray toppen av setet og gel pad med spray-on lim, og la det stå i ett minutt. Legg arket med åpen celle skum over setet og gel pad. La hele setet for å herde i minst en time.

7 Re-dekke setet med den opprinnelige setetrekket. Velg en kant av dekselet og trekk den ned tett over setet pannen. Fest setetrekket i pannen ved hjelp av en kraftig stiftemaskin. Gjenta på den motsatte side av setet. Jobb deg rundt setet, dra setetrekket ned tett og stifting det til setet pan. Alternativ fra side til side med hver stift til hele dekselet festet til setet pan.

8 Sett på setet på motorsykkelen.