DIY lettmetallfelger Rehabilitering

DIY lettmetallfelger Rehabilitering


Hjulene på bilen eller lastebil er en av de mest merkbare aspekter av det. Mens splitter nye hjul ser bra ut, finish på lettmetallfelger tar ofte juling over tid blir slo mot fortauskanter og kjørt i regn, snø og gjørme. Lakkering av et sett med lettmetallfelger, mens relativt tidkrevende, er en gledelig prosjekt for å utføre på et kjøretøy, og kan enkelt gjøres på en helg.

Du trenger

For å Refinish dine lettmetallfelger, trenger du et par ting. Hvis hjulene er på bilen, vil du trenge en jack og noen bukker for å støtte bilen mens du omlakkering hjulene. Du trenger også en rekke sandpapir, fra 120- til 400-korning, og maling stripper. Å male dem, må du white spirit å prep hjulene for maling, primer, spraymaling i fargen på ditt valg og en klar-coat spraymaling hvis du bestemmer deg for å fjerne strøk hjulene. For å beskytte deg selv, bør du også ha gummihansker og en respirator for å ha for å unngå å puste inn røyk fra maling.

Stripping The Old Finish

Når du har samlet verktøyene for jobben, start ved å fjerne hjulene fra kjøretøyet hvis de er i bruk. Hev bilen med en jekk og plassere den trygt på bukker. Hvis det er mulig, er det også lurt å ha dekkene fjernet av en dekkbutikk. Dette er ikke nødvendig, men hvis dekkene er fjernet, vil du ikke trenger å tape av dekkene og du vil få et bedre samlet resultat. Vask forsiden og baksiden av hjulene med mild såpe og vann. Spray på malingsfjerner, eller om det er i gele form, pensle den på i en retning med en pensel. Strip hjulene der det er en klarlakk eller maling som du vil ha fjernet. Når malingen og klarlakk begynner å boble, tørke av maling (sørg for å bruke gummihansker). Bruk stålull for å fjerne vanskelige områder. Denne prosessen kan ta flere timer per hjul, men desto bedre stripping jobb er, jo bedre hjulene vil se. Når den gamle klarlakk og maling er fjernet, skyll hjulene med en slange og tørk grundig dem.

Maleri Wheels

Nå er du klar til å male hjulene. Hvis du ikke fjerner dekkene, tape dem med maskeringstape og avis for å unngå å male dem. Hvis det er noen riper eller hakk, fyll dem med Bondo. Bland Bondo i henhold til instruksjonene på pakken og fyll i hullene med en glatt plast sprederen. Sand Bondo med 120- og deretter 220-sandpapir til overflaten ser ut og føles glatt. Tørk hjulene veldig grundig med white spirit. Dette er en viktig del av å male hjulene, så ta deg god tid og sørge for at hjulene er helt ren av oljer og rester. Dette vil sikre den beste maling vedheft. Spray på et tynt lag med primer og la det tørke i et minutt eller så. Påfør tre til fire tunge jakker, sliping mellom strøkene med 220-sandpapir. La primeren tørke i minst et par timer og gjenta prosessen med fargen spraymaling. Når du har sprayet på fargen, sand hjul med 220-grit og deretter 400-sandpapir. Hvis du har besluttet å fjerne strøk hjulene, spray på tre eller fire lag med klar.